Könnygázt is bevetettek a rendőrök Athénban

2016.02.04. 14:06

Könnygázt is bevetettek a rendőrökre támadó görög tüntetőkkel szemben Athénban. Csütörtökön mintegy 50 ezer embert vonult az utcára, hogy a görög kormány nyugdíjreformja ellen tiltakozzon.

Az 50 ezres tüntető tömegről egy kisebb csoport vált le, és kövekkel, Molotov-koktéllal dobálta meg a rendőröket. Ezután a rendőrök könnygázt és sokkoló gránátokat vetettek be – jelentette a Reuters egy szemtanúra hivatkozva.

Az erről készített videó: 

A tüntetők a görög miniszterelnökre, Aléxisz Cípraszra szeretnének nyomást gyakorolni, akinek most a legfőbb feladata, hogy átnyomja a parlamenten az ország hitelezői által elvárt reformokat. 

740 euró a nyugdíjam 40 év munkaviszony után... A gyerekeimért és az unokáimért vagyok itt ma - mondta a Reutersnek egy tüntető.

Rohamrendőrök közvetlen közelében robbanó Molotov-koktél a kommunista Összgörög Szakszervezetek Frontjának (PAME) a görög kormány megszorító intézkedései elleni tüntetésenForrás: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Már a második nagyobb tüntetés január óta

A mai tüntetést több nagy munkás érdekképviselet szervezte. Az egész napos demonstráció miatt több helyi repülőgépjárat nem közlekedik, több komp a kikötőben maradt, míg a városi tömegközlekedés nagy része megbénult. Ez már a második országos tüntetés Cíprasz januári, újbóli megválasztása óta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK