Tízezer embert küld el a Shell

Shell
(FILES) This file photo taken on January 30, 2009 shows company logos and signage are displayed at a Shell petrol station in east London. Royal Dutch Shell on February 4, 2016 announced an 87-percent plunge in annual net profits on slumping oil prices. The Anglo-Dutch group reported profit after tax of 1.94 billion USD (1.75 billion euros) for 2015, compared with almost 15 billion USD the previous year, Shell said in a statement. / AFP / SHAUN CURRY
Vágólapra másolva!
Miután 13 éve nem látott mélységbe zuhant a Shell éves profitja, a cég bejelentette, hogy megszüntet 10 ezer munkahelyet.
Vágólapra másolva!

A Shell 1,8 milliárd dolláros negyedik negyedéves profitról számolt be, amely kevesebb mint a fele az előző évi 4,2 milliárd dolláros negyedik negyedévi nyereségnek. A BBC cikke szerint 2015-ben a rendkívüli kiadások nélkül mindössze 10,7 milliárd dollár volt a konszern nyeresége az előző évi 22,6 milliárddal szemben.

Megcsappant a Shell profitja Forrás: AFP/Shaun Curry

A cég a profit visszaesése miatt

10 ezer fős leépítésre készül,

és emellett az idei évre tervezett beruházásait is durván visszafogja. A működési költségeket már tavaly is körülbelül 4 milliárd dollárral csökkentette, míg az idén további 3 milliárd dollárt faragnának le a költségekből.