Hétfőig igényelhető a diákhitel

2016.02.10. 15:29

Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban Diákhitelben szeretne részesülni. A diákhitelek változatlanul kedvező kamattal érhetők el: a szabad felhasználású Diákhitel1 3,9 százalékos, a képzési költség kiegyenlítésére fordítható Diákhitel2 fix 2 százalékos kamattal nyújt segítséget a felsőoktatásban töltött évek alatt.

Elindult a tavaszi szemeszter Diákhitel igénylési időszaka, aki február 15-ig jelzi hiteligénylési szándékát, már március közepén a kért összeghez jut. A képzési költség akár teljes összege, Diákhitel1 esetében pedig maximum 250 ezer forint igényelhető félévente, ez utóbbi szemeszterenkénti egyösszegű vagy havonkénti utalásban is kérhető.

A változó kamatozású Diákhitel1 kedvező feltételekkel, 3,9 százalékoskamattal elérhető minden hallgató számára, az államilag kamattámogatott Diákhitel2 fix 2 százalékos kamattal az önköltséges hallgatóknak nyújt segítséget képzési díjuk kiegyenlítésében.

40 éves korig igényelhető

Az igénylés egyszerű: a Diákhitel Direkt online ügyintézési felülete mellett a hallgatók saját egyetemük/főiskolájuk belső tanulmányi rendszerén (ETR/Neptun) keresztül is elindíthatják az igénylést, melyet a Tanulmányi Osztályon vagy a kijelölt intézményi hitelleadási pontokon helyben hitelesíthetnek is aláírásukkal.

Fontos tudnivaló, hogy a diákhiteleket ismét 40 éves korig lehet kérni és folyósítani, 10 félév helyett már 11 félévre is.

Az érdeklődők a Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt, tudnivalót magyar és angol nyelven megtalálnak az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu portálon. A Személyes Ügyfélszolgálat Budapesten két helyszínen - a Kacsa utcában és a KÖKI Terminálon - várja az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK