Február 19-től nehéz lesz Ubert hívni

Uber, taxi, taxisok
Uber ellenes tüntetés, Budapest, 2016.01.18
Vágólapra másolva!
Február 19-e, péntektől már a helyszínen leszedhetik a rendszámot azokról az Uber-kocsikról, amelyekkel tevékenységi engedély nélkül, pénzért szállítottak utasokat. 
Vágólapra másolva!

Február 19-e, péntektől az Uber-kocsikról a helyszínen leszedheti a rendszámot az ellenőrzést végző személy, ha az autóval tevékenységi engedély nélkül végeztek személytaxi-szolgáltatást. A módosítást bevezető kormányrendeletet február 11-én hirdették ki, hatálybalépésére a kormány nyolc napot hagyott. Ez pedig február 19-én jár le.

A diszpécserszolgálatért márciustól büntetnek

Egy másik szigorítás, a diszpécserszolgálati tevékenység jogosulatlan, engedély nélküli végzése esetén kiszabható, 300 ezer forintos szankció az előírás hatálybalépése, március 11-e után alkalmazható a gyakorlatban, emlékeztet közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Lehetnek még szankciók

A kormányzat a későbbiekben is folyamatosan vizsgálja az egyes intézkedések hatásait, az eredményekről, tapasztalatokról rendszeresen egyeztet a taxisszervezetekkel, érdekképviseletekkel, írja a tárca. Amennyiben indokoltnak bizonyul, a fejlesztési minisztérium kész újabb szankciók mielőbbi bevezetésének lehetőségét is mérlegelni.