Maradandó károsodás érhette a drogozó kismamák egyik babáját

2016.02.22. 16:45

Elveszik a gyerekeket attól a két törökszentmiklósi anyától, akik kemény drogot fogyasztottak még januárban. A csecsemőket még mindig kórházban ápolják, úgy tűnik, az egyikük maradandó károsodást szenvedett. 

Úgy tűnik, hogy maradandó károsodást szenvedett a törökszentmiklósi drogügyben érintett egyik csecsemő – mondta Lippai Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott orvosigazgatója. 

A Velvet korábban azt írta, hogy a kismamák egyike sem kapja vissza a csecsemőjét. 

Törökszentmiklós, Téglagyár és Szivárvány utca környéke, ahol a haldokló drogosokat találtákFotó: Szabó Gábor - Origo

Az eset még január végén történt. A két kismama mellett négy férfit vittek életveszélyes állapotban a kórházba. 

A történtek után a rendőrség értesítette az illetékes járási hivatalt, ahol elindították a babák állami gondozásba vételét. A Törökszentmiklósi Család- és Gyermekjóléti Központnál közölték, a folyamat elindult, és valószínűtlen, hogy az anyák visszakapják gyereküket. A körülmények miatt dönthetnek így. 

Mindennapos a kábítószer

Mint arról az Origo is beszámolt, a városban egy társaság ismeretlen eredetű szintetikus kábítószert fogyasztott. Mások mellett két kismama is kórházba került (azóta elengedték őket), babájukat pedig császármetszéssel hozták a világra az orvosok. 

Az újszülötteket akkor a fővárosba szállították, azóta mindketten visszakerültek a szolnoki kórházba, ahol jelenleg is ápolják őket, állapotuk stabil. Lippai Norbert azt mondta, hogy biztosat csak későbbi fejlődésük során lehet tudni, de jelenleg úgy tűnik, hogy a másik csecsemő nem szenvedett maradandó károsodást.

Akkor készült helyszíni riportunkban bemutattuk Törökszentmiklós rendkívül szegény negyedét, ahol az eset történt. Itt mindennapos a kábítószer-használat. Egy nő arról beszélt, hogy a környéken már a 12 éves gyerekek szájában is ott látható a műfüves cigaretta. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK