Rajtnál a buszos magáncégek

2016.02.23. 15:57

Az autóbuszos személyszállítás érdekeinek érvényesítése és a hazai cégek piacképességének növelése érdekében megállapodást kötött a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és a Volán Egyesülés.

A megállapodás egyik apropója az autóbuszos személyszállítási közszolgáltatás piacának 2017-es megnyitása. Az európai uniós előírások szerintmég idén nyílt pályázatot hirdetnek a magyar közúti személyszállítási közszolgáltatásokra,így jelentős kihívás elé néznek a Volán jogutód regionális közlekedési központok, és új piaci perspektíva nyílik meg a magántulajdonú vállalkozások előtt is. A NiT Hungary és a Volán Egyesülés legfőbb célja az, hogy a hazai pályázók jó esélyekkel induljanak ebben a versenyben.

A két szervezet a megállapodás értelmében közösen szervezi meg a Busexpót és a XXII. Országos személyszállítási szakmai konferenciát idén áprilisában. Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára szerint már az eddigi regisztrációkból is jól érzékelhető, hogy idén minden eddiginél nagyobb kiállítói aktivitásra, rekordlátogatottságra és a szakmai konferencia tekintetében is fokozott érdeklődésre számíthatnak.

A két szervezet arra törekszik, hogy tevékenységeiket a lehető legjobban összehangolják, szem előtt tartva az utasok érdekeit, és támogatva a belföldi autóbuszos személyszállító vállalatok és vállalkozások piacra lépését - írja közleményében a NiT Hungary.