A Moody's leminősítette Brazíliát

Vágólapra másolva!
Megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Brazíliától a Moody's Investors Service, így a dél-amerikai ország immár mindhárom nagy nemzetközi hitelminősítőnél bóvli kategóriába került.
Vágólapra másolva!

A Moody's február 24-én, szerdán bejelentette, hogy a hosszú és rövid távú brazil szuverén adósságkötelezettségek besorolását rögtön két fokozattal "Ba2/Not Prime"-ra rontotta az eddigi "Baa3/Prime-3" szintről, és az új osztályzatra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást adott.

Már csak a Moody's volt hátra

A másik két nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's (S&P) és a Fitch Ratings már tavaly átsorolta Brazíliát a spekulatív - befektetésre már nem ajánlott - kategóriába, és a várakozások szerint az S&P a jövő héten, majd nyomában a Fitch még mélyebbre süllyeszti a brazil besorolást.

Mély recesszió

Döntésének indoklásában a Moody's Investors Service rámutatott, hogy Brazília mély gazdasági recesszióba süllyedt, és a további külső sokkok kockázatainak közepette még nagyobbra duzzad az államadósság. A költségvetési konszolidáció lassú lesz, a gazdasági növekedés pedig vérszegény marad a következő két-három évben.