Beszáll a duális képzésbe a Praktiker is

praktiker
Vágólapra másolva!
A Praktiker a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának Gazdálkodástudományi Karával közösen szeptembertől duális képzést indít gazdálkodás és menedzsment, valamint pénzügy- számvitel szakokon.
Vágólapra másolva!

Mivel a hallgatók minél sokoldalúbb felkészítése a cél, a Praktiker a hároméves duális képzés során budapesti központjában – többek között a pénzügyi, kontrolling, számvitel, marketing és HR osztályon – biztosítja, hogy a vállalati ösztöndíjban részesülő hallgatók az egyetemi elméleti oktatások keretében szerzett tudást magas színvonalú szakmai gyakorlaton egészíthessék ki.

Már egyetem alatt dolgoznak

Emellett a végzősök a diploma megszerzése után

munkaszerződésre is számíthatnak.


„A nemzetközi tapasztalatok szerint a duális képzésben részt vett diákok lényegesen magabiztosabbak a tanulmányok utáni első elhelyezkedésük során, hiszen már szocializálódtak a munka világában” – mondta Szijjné Kállai Ildikó, a Praktiker HR vezetője.

A Praktiker állást is ajánl a végzős hallgatóknak Forrás: Praktiker

Középiskolások is mehetnek

A Praktiker szerint nincs elegendő jól képzett, kereskedelmi orientációval rendelkező fiatal a munkaerőpiacon, ezért a vállalat minden városban, ahol Praktiker áruház működik, gyakorlati képzési lehetőséget biztosít a helyi szakközépiskolák megfelelő szakirányain tanuló diákjai számára is.

A Praktiker 1200 embert foglalkoztat Forrás: Praktiker

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruházlánca, közel 1200 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 19 üzletegységet működtet idehaza, webshopjában mintegy 40 ezer féle árucikk érhető el.