Balog hittársaira is gondolt a csoknál

2016.02.27. 14:25

A családok otthonteremtési kedvezményét azok a protestáns lelkipásztorok is igényelhetik, akiknek lakóhelyét a gyülekezet jelöli ki.

Amennyiben úgy döntenek, hogy gyermeket vállalnak, a parókián élő lelkipásztorokat és feleségüket is megilleti a kedvezmény – közölte Balog Zoltán erőforrás-miniszter a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadása alkalmából rendezett ünnepségen, a németajkú református gyülekezet templomában.

Fotó: Marton Szilvia - Origo

A miniszter arról is szólt: véleménye szerint 

az irgalom és az emberi minőség sokszor képes kipótolni a pénzhiányt 

és a rendszer hiányosságait az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben. 

A politikus úgy vélekedett: a családokban, a szociális és egészségügyi ellátórendszerben minden az emberi minőségen múlik, az irgalmat nem lehet pótolni több finanszírozással és rendeletekkel. 

2010 óta egyre nehezebb beszélni a szociális ellátórendszer és az egészségügy problémáiról, mert azóta látják, milyen nehéz belülről változtatni – mondta. Attól fogva viszont 

lehetőségük van a változtatásra, amelynek lényege, hogy ne jöjjenek létre lelketlen rendszerek 

– tette hozzá Balog Zoltán. 

Az ünnepségen és emlékülésen átadták a Bethesda Kórház egykori főigazgatójáról, Dizseri Tamásról elnevezett díjat. A Melocco Miklós szobrászművész irgalmas szamaritánust ábrázoló emlékplakettjével és 700 ezer forintnyi juttatással járó elismerést az idén Bencze János, az intézmény diakóniai igazgatója vehette át. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK