Bőven volt pénzünk lakást venni februárban

2016.03.01. 11:21

Országszerte csaknem 12 ezer ingatlan cserélt gazdát. Szerepet játszhatott ebben az is, hogy a CSOK miatt sokan költöznének új lakásba.

Kiugróan magas volt a februári forgalom az ingatlanpiacon, írja a Duna House közleményben. Az idei első hónap még szinte a tavalyival azonos értéket mutatta, a második azonban több mint 10 százalékkal erősebb forgalmat hozott az egy évvel ezelőttihez képest – 11 921 tranzakcióval. Bár idén 29 napos volt a február, az adat így is kimagasló. A Duna House januári ingatlanpiaci Barométere már rekordmagasságú keresletet mutatott, tulajdonképpen borítékolta, hogy ez a gyakorlatban is megmutatkozik majd.

A februári becslésForrás: Duna House

A magas forgalom hátterében nemcsak a megnövekedett kereslet, hanem az ugyancsak megnövekedett kínálat áll, amelyet egyrészt a forintosítást követő eladási hullám, másrészt a CSOK miatt új lakásba vágyók értékesítési kedve erősített. Összességében az idei első két hónap egyelőre 5 százalék többletet mutat a tavalyihoz képest, de a valódi piaci folyamatok hatásai majd a következő hónapokban mutatkozhatnak meg.