Borozót nyitnak Matolcsyék a Várban

Csodák Budapesten, amik mellett minden nap elmész
Budapest látkép, budai vár
Vágólapra másolva!
Matolcsyék borozót nyitnak a Várban. De, hogy mindez mennyibe kerül az adófizetőknek, a jegybanki törvény legújabb módosítása miatt talán soha nem derül ki már. Tiborcz István volt cégének is jut munka.
Vágólapra másolva!

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) Úri utcai ingatlanában, a régi budai városháza épületében borozó, bormúzeum és étterem is lesz – írja a Magyar Narancs.

Néhány méterrel odébb, a Lónyay-Hatvany villában pedig még egy étterem, plusz egy művészeti galéria is nyílik. A villaépület díszvilágítását a nemrég még Tiborcz István miniszterelnöki vej résztulajdonában álló ELIOS Innovatív Energetikai Zrt., a városháza építési munkálatait pedig a Mészáros Lőrinchez közelállónak mondott Magyar Építő Zrt. végzi - írja a lap.

Forrás: Thinkstock

Az első hírek még arról szóltak, hogy a ma már több mint 60 milliárd forintnyi közpénzből gazdálkodó PADA céljául a közgazdasági gondolkodás megújítását tűzte ki az alapító Magyar Nemzeti Bank.

Az alapítvány a régi budai városháza patinás épületében Magyarországon egyedülálló, angol nyelvű, nemzetközi oktatóbázissal és hallgatói körrel rendelkező

Doktori Iskolát kíván üzemeltetni 2016 szeptemberétől.

Az Úri utca 21. szám alatti régi budai városházát a Matolcsy György vezette MNB 1,85 milliárd forintért vásárolta meg az Akadémiától, majd 2014 februárjában vagyonjuttatásként a PADA rendelkezésére bocsátotta. A PADA kuratóriumának elnöke Matolcsy György.

De, hogy mindez mennyibe kerül az adófizetőknek, a jegybanki törvény legújabb módosítása miatt talán soha nem derül ki már.