Van okuk panaszra a boltosoknak

hentes hús húsipar
Budapest, 2013. szeptember 30. Egy hentes húst szeletel egy Vörösvári úti húsüzletben Budapesten 2013. szeptember 30-án. Más üzletekben előfordulhat, hogy a tőkehús szeleteléséért, vagy darálásáért 50 forintot számolnak fel. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Januárban 1,5 százalékkal kevesebb pénzt költöttünk élelmiszerre. Éves szinten a kiskereskedelmi fogalom nőtt 2,1 százalékkal. Utoljára 2013 májusában volt ilyen alacsony növekedés a kiskereskedelemben, akkor 2,2 százalékos bővülést mértek.
Vágólapra másolva!

A nem élelmiszer jellegű termékek forgalma 5,7 százalékkal nőtt. Az üzemanyagok kereslete az egy évvel korábbi magas szinthez képest 4,4 százalékkal nőtt januárban. Az üzemanyagok ára évek óta nem volt ilyen alacsony. Most 300 forintért adnak egy liter benzint és gázolajat is.

Januárban általában kevesebbet költünk élelmiszerre, mert a karácsonyi bevásárlások megviselik a családi büdzsét Forrás: MTI/Marjai János

Az Origónak még januárban a húsáfa csökkentése miatt nyilatkozó hentes azt mondta,

Januárban lényegesen kevesebbet költenek az emberek élelmiszerre, mert a karácsonyi bevásárlás megviselte pénztárcájukat.