A kéményseprőcég elmagyarázza, miért vett alakformáló gépet

2016.03.07. 10:45

A budapesti kéményseprőcég azért vásárolt mozgásterápiás eszközt, mert a sok ülőmunka miatt az alkalmazottak gyakran mentek táppénzre gerinc- és izomproblémák miatt. Gy. Németh Erzsébet DK-s képviselő szerint a cég 230 ezer forintért vett egy háti permetezőt és 300 ezerért egy Flabélos alakformálót. 

„A Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft. munkavállalói kezdeményezésre, a munkavállalók egészségének megőrzése érdekében mozgásterápiás, orvostechnikai eszközt vásárolt. A gép minden munkavállaló számára reggel 6 és este 8 óra között elérhető a cég közösségi helyiségében. A társaság célja csökkenteni a napi 10-12 órás ülőmunkából fakadó és az elmúlt években nagy számban jelentkező gerinc- és izomproblémákból származó táppénzes napok számát” – írja közleményében a budapesti kéményseprőcég. 

Halaszthatatlan bútorbeszerzés 

„A társaságnak tíz év után először 2015-ben volt átfogó bútorbeszerzése. A 10 millió forintos beszerzés keretében minden használhatatlan bútor lecserélésre került. A társaság telephelyeinek berendezése terén tapasztalható állapotok nem tették lehetővé a bútorbeszerzés további halasztását. A székeken és asztalokon kívül, polcos szekrényeket, irattartó polcrendszereket, öltözőpadokat, zárható szekrényeket, összesen több, mint 400 db bútort vásárolt a társaság” – olvasható a közleményben.

Alakformáló és háti permetező

„A Demokratikus Koalíció luxusköltésekkel vádolta meg a Főkétüsz Kft.-t, melyek minden alapot nélkülöznek” – írják. Az ügy előzménye, hogy a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője, Gy. Németh Erzsébet azt állítottaa Főkétüsz vásárolt többek között egy háti permetezőt 230 ezer forintért, egy Flabélos alakformáló gépet 300 ezer forintért, illetve több forgószéket, darabonként szintén 300 ezer forintért. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK