Minden második magyar csirkében lesz állami pénz

csirke, csirkeól, gázosítás, áramütés, Uniós ajánlás, illusztráció
Vágólapra másolva!
A kormány 3,56 milliárd forint támogatással járul hozzá a baromfitenyésztéssel és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport vágóhídját és feldolgozóüzemét bővítő, a vállalat exportkapacitását növelő 8,9 milliárd forintos beruházáshoz, a fejlesztés 500 új munkahelyet hoz létre Kisvárdán - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Szijjártó elmondása szerint az elmúlt másfél évben tíz nagy magyar vállalattal kötöttek megállapodást új beruházás indításáról

összesen 90 milliárd forint értékben,

ehhez 24 milliárd forint egyedi kormánydöntésen alapuló támogatást adtak, amellyel 2500 új munkahely jön létre.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Szijjártó Péter elmondta, a Master Good a beruházással jelentősen meg tudja növelni a vágóhíd és a feldolgozóüzem kapacitását. A családi vállalkozás az intenzív növekedésnek köszönhetően mára a húsz legnagyobb európai baromfivágóhíd között van, és a fejlesztés lehetővé teszi, hogy bekerüljön a tíz legnagyobb közé. A cégcsoport megerősítheti pozícióit a külpiacokon, Európán kívül is - jelezte.

Minden második csirke

Bárány László, a Master Good ügyvezető igazgatója és tulajdonosa elmondta, jelenleg Magyarországon minden harmadik csirkét a cégcsoport keltet, neveltet és dolgoz fel.

A beruházás eredményeképpen ez az arány két év múlva meg fogja közelíteni az 50 százalékot, a csaknem 130 millió csirkéből 60 milliót fog feldolgozni a vállalkozás.

Az export aránya 55 százalék fölötti, a termelés 30-35 százalékos növekedésével ez el fogja érni a 70 százalékot - közölte.