Végveszélyben a honvédségi pénztár

2016.03.08. 09:17

Azt még átvészelte a Honvéd Egészségpénztár, hogy 1,8 milliárd forintja ragadt bent egy éve a DRB-csoportban, azt viszont, hogy a tagok háromnegyede nem fizet tagdíjat, nem biztos, hogy túléli.

Végveszélybe került a Honvéd Egészségpénztár. Az intézmény kénytelen beolvadni a Prémium Egészségpénztárba, ellenkező esetben nem kerülheti el a végelszámolást, sőt valószínűleg a felszámolást sem. A beolvadásról egy hónappal ezelőtti rendkívüli küldöttgyűlésen már megszületett az előzetes döntés, a végleges határozatról most pénteken szavazhat a tagság –írja a Világgazdaság.

A pénztár tagjainak többsége honvédségi dolgozóFotó: Polyak Attila - Origo

A húsz éve működő pénztár a DRB-s csődöt még kiheverte volna, azt viszont nem éli túl, hogy a tagok háromnegyede hirtelen nem fizetővé vált.Az utolsó döfést a Honvédelmi Minisztérium adta” – állítja Németh András, az igazgatóság elnöke.

A pénztárnak 28 ezer tagja van, ebből 20,5 ezer a honvédségi dolgozó, az ő tagdíjukat tavaly december óta nem fizeti a honvédség, ezzel Németh megfogalmazása szerint „halálra ítélték” az intézményt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK