Valami történt a nyugdíj-megtakarításokkal

2016.03.08. 09:03

A klasszikus nyugdíjbiztosítások értékesítése sokkal gyorsabb ütemben nő, mint a befektetési egységekhez kötött (unit-linked) konstrukcióké – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

A klasszikus nyugdíjbiztosításokból 2014-ben kevesebb mint 2,7 milliárd forintnyi díjbevétel származott, tavaly viszont már több mint 9,2 milliárd forint – írja a Világgazdaság.

A klasszikusok mellett a kiszámíthatóság a fő érv, ugyanakkor a dinamikus növekedés ellenére a díjbevétel kétharmadát még mindig az unit-linked biztosítások adják, mivel több évtizedes időtávon magasabb hozammal - bár magasabb kockázattal is - kecsegtetnek.

A nyugdíjbiztosítások díjbevétele összesen 29 milliárd forint volt tavalyForrás: MTI/Soós LajosA nyugdíjbiztosítások díjbevétele összesen 29 milliárd forint volt, ami két és félszerese a 2014-ben befizetett összegeknek. A MABISZ tavalyi évről szóló jelentésében azt írja, a folyamatos díjas életbiztosítási piac bővülésében kiemelkedő szerepük volt az adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosításoknak.