Nyugdíjasonként 2800 forinttal tömi ki a CBA-t a Belváros

Vágólapra másolva!
Félő, hogy a pesti Belváros nyugdíjasai reflexből ellepik az általános iskolák tornatermeit. De hiába próbálnak idén a Fidesz mellé ikszelni, nincs választási év. Mégis van újra sonkakártya a Belvárosban.
Vágólapra másolva!

Az ötödik kerület nyugdíjasai és nagycsaládosai 2800 forintos sonkakártyát kaptak, amit kizárólag a CBA-kban lehet beváltani. Erről mindenféle tájékoztatást is kapunk a belvárosi üzletek előtt.

- ezt már egy eladó mondta nekünk, amikor arról kérdeztük, hogyan válthatnánk be az önkormányzattól kapott támogatást.

Sonkakártya-beváltóhely Forrás: Origo

2014-ben már volt balhé a sonkákból

A választások idején küldött ki elsőnek sonkakártyákat az önkormányzat. Az akkor még kerületi polgármester, ma már miniszter Rogán Antal 2014. március 10-én levelet küldött a kerület fűtési támogatásban részesülő nyugdíjasainak a sonkakártyával.

Az ünnep április 20-21-re esett. Az országgyűlési választás viszont már április 6-án volt.

Emiatt több ellenzéki párt is panasszal élt a kerületi választási bizottságnál, amit végül elutasítottak.

1399 forintos kötözött combot adnak a sonkakártyáért Forrás: Origo

A választási csalásra viszont hathatós válasz, hogy idén is van sonkakártya-akció. A CBA-kban már tornyokban állnak a kötözött combok. Ezekre lehet beváltani a kiküldött utalványokat.

A CBA-ban drága lesz a húsvét

Érdekes lehet, hogy két év alatt sokat drágult a CBA sonkája. Idén és 2014-ben is az Ász Kolbász Kft. gyártja a belvárosi nyugdíjasok asztalára a betevőt, de a 444.hu kétéves cikke szerint

akkor még 999 forintba került egy kiló kötözött hús.

Különbség viszont, hogy idén combot, és nem lapockát találunk a csomagolásban.

Egy olcsóbb sonka egy másik belvárosi boltból Forrás: Origo

Az Origónál összeült gasztroértelmiség szerint indokolt lehet, hogy a comb drágább, mint a lapocka. De a változás mindenképp jelentős, főleg annak fényében, hogy időközben 5 százalékra csökkentették a sertéshús áfáját.

A sertéshús árváltozása, a 2014. márciusi ár = 100 Forrás: KSH

A kerület szóvivőjétől megkérdeztük, hogy miért pont a CBA-kban lehet beváltani a sonkakártyákat. Pontosan ki kaphatott ilyen jutatást a kerületben, és mennyit költött erre az önkormányzat. Amint megkapjuk a válaszokat, frissítjük a cikket.