Hatalmas cigarettafogás Kőbányán

dohányzás nemdohányzó HASZNÁLATI TÁRGY kéz NÖVÉNY TÁRGY TESTRÉSZ Kelet-Magyarország, 2013. szeptember 24.
Kiszárított, átrostált dohányleveleket cigarettahüvelybe tölt egy férfi egy kelet-magyarországi településen 2013. szeptember 23-án. A térs
Kelet-Magyarország, 2013. szeptember 24. Kiszárított, átrostált dohányleveleket cigarettahüvelybe tölt egy férfi egy kelet-magyarországi településen 2013. szeptember 23-án. A térség településein egyre többen ültetnek néhány dohánytövet, mert nem tudnak kétórányi bérnek megfelelő összeget kifizetni egy doboz cigarettáért és így maguk készítik el cigarettaadagjukat lényegesen olcsóbban. Egy dohánytő gondozás nélkül is 16-18 levelet növeszt, amelyekből durván 700 gramm száraz dohány nyerhető. A trafikokban kapható cigaretták száljában 0,9-1 gramm dohány van, tehát egy tő dohányból nagyjából 700 szál, körülbelül 36 doboznyi cigaretta készíthető. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
31 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát és 184 kilogramm vágott dohányt találtak egy kőbányai garázsban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei. Az ügyben orgazdaság miatt indult büntetőeljárás.
Vágólapra másolva!

A NAV munkatársai egy kőbányai garázs előtt álló furgont ellenőriztek, amiről kiderült, hogy csak üres műanyag ládákat szállít. Miután a garázs bérlője igazolta magát, a pénzügyőrök a garázst is ellenőrizték, ami tele volt megpakolt gabonás zsákokkal és kartondobozokkal.

Kőbányai garázsban rejtegették a csempészcigit Forrás: MTI/Balázs Attila

A tételes vizsgálatkor 10 zsákban 184 kilogramm, 367 nejlontasakba csomagolt vágott dohányt találtak a pénzügyőrök, a kartondobozokból pedig közel 31 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A garázs bérlője a cigaretta és a dohány származását, eredetét semmilyen módon nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök az adózatlan, összesen

4,4 millió forint értékű vágott dohányt és a 33,7 millió forint értékű ukrán eredetű cigarettát lefoglalták,

és a garázs bérlője ellen orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az ügyben több mint 41 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható.