Hatalmas cigarettafogás Kőbányán

2016.03.11. 09:14

31 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát és 184 kilogramm vágott dohányt találtak egy kőbányai garázsban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei. Az ügyben orgazdaság miatt indult büntetőeljárás.

A NAV munkatársai egy kőbányai garázs előtt álló furgont ellenőriztek, amiről kiderült, hogy csak üres műanyag ládákat szállít. Miután a garázs bérlője igazolta magát, a pénzügyőrök a garázst is ellenőrizték, ami tele volt megpakolt gabonás zsákokkal és kartondobozokkal.

Kőbányai garázsban rejtegették a csempészcigitForrás: MTI/Balázs Attila

 

A tételes vizsgálatkor 10 zsákban 184 kilogramm, 367 nejlontasakba csomagolt vágott dohányt találtak a pénzügyőrök, a kartondobozokból pedig közel 31 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A garázs bérlője a cigaretta és a dohány származását, eredetét semmilyen módon nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök az adózatlan, összesen 4,4 millió forint értékű vágott dohányt és a 33,7 millió forint értékű ukrán eredetű cigarettát lefoglalták,és a garázs bérlője ellen orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az ügyben több mint 41 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható.