Új piacra lép a MET

2016.03.11. 12:13

A piac gyors változásaiból adódó kereskedelmi lehetőségekre építve, a globális LNG-piacra is belép a MET International, a MET Csoport svájci leányvállalata. Az új terület a – részben a nyugat-európai nagykereskedelmi tevékenység növekedése generálta – középtávú gázimport-igények kiszolgálására összpontosít. A MET Csoport ugyanakkor a nemzetközi kapcsolatrendszere és kockázatvállalási profilja révén a globális spot és határidős LNG-piacon is aktív kíván lenni.

Az LNG-tevékenység a nagykereskedelmi csapat integrált részeként, Diego Galimberti gáz- és LNG-piaci szakértő vezetésével működik. Az olasz szakember több, mint tízéves tapasztalattal rendelkezik az európai, afrikai, amerikai, közel- és távol-keleti LNG-tranzakciók területén.

Egyre vonzóbb

Az LNG-importból származó nagykereskedelmi szinergiák elsősorban a spanyol, a francia, a belga, az olasz és a holland piacokon érvényesülnek. Az európai piac nemcsak egyre vonzóbb LNG-import desztináció, hanem mind nagyobb mértékben befolyásol egyes helyi piacokat, ami közvetetten a MET egész európai gázkereskedelmi tevékenysége szempontjából fontos.

A METI a tőzsdei gáz-, áram- és devizakereskedelem (trading), valamint a mediterrán és a nyugat-európai piacokra fókuszáló nagykereskedelem (wholesale) területén is aktív. A MET Csoport a folyamatos nemzetközi bővüléssel már közel 400 munkavállalót foglalkoztat Európa-szerte.