Egy lépéssel közelebb a Volán-sztrájk

2016.03.11. 18:14

Eredménytelenül zárult a volános szakszervezetek és a munkáltató március 11-i tárgyalása. A következő forduló március 17-én lesz, de a szakszervezetek folytatják a sztrájk előkészítését.

Továbbra sincs béremelési megállapodás a Volán-társaságoknál, ezért az érdekképviselet folytatja a sztrájk előkészítését, az elégséges szolgáltatásokkal kapcsolatos egyeztetést – közölte Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezetek elnöke, a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szóvivője.

Nincs megegyezés 

A március 11-i tárgyaláson sem sikerült megállapodniuk a béremelés mértékében a Volán-szakszervezeteknek és a Munkáltatókat Képviselő Szövetségnek (KKVSZ). Ugyan az elmúlt időszakban a kezdeti nullához képest némileg elmozdult a munkáltatói ajánlat, de a szakszervezetek nem fogadják el, mert még mindig nem éri el a szakszervezeti követelést, a 3 százalékos bérfejlesztést és a havi 5 ezer forintos béren kívüli juttatást, közölte a szakszervezeti fórum.

Az is probléma – mondta Baranyai -, hogy még maga a munkáltató sem képes pontosan megfogalmazni és meghatározni a 3 százalék alatti ajánlatának a részleteit és az összetételét, ez pedig így kezelhetetlen.

Egy lépéssel közelebb a Volán-sztrájkForrás: MTI/Máthé Zoltán

Nyomásgyakorlás 

A tárgyalásokat március 17-én folytatják, ám a szakszervezetek addig is megkezdik a sztrájk előkészítését, mert félő, hogy a mostaninál jóval nagyobb nyomásgyakorlásra lesz szükség ahhoz, hogy kiharcolják a követelésük teljesülését – szögezte le Baranyai.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK