Barnamacis alsónál is jobbat vittek a CeBIT-re a magyarok

A Beachegg
Vágólapra másolva!
Az NDK-s balatoni időkben még elég volt egy nyakba akasztható műanyag kolomp az értékeink védelmére. Ma már viszont a mobillal együtt rengeteg mindent leviszünk a strandra. A nyugodt strandolásért már több trükköt is kitaláltak, egy magyar cég tojás alakú széfje viszont feleslegessé teszi a házi megoldásokat, üzleti modelljükben pedig nem is kell sokat fizetni majd a biztonságos pancsikolásért. A CeBIT-en kiállító magyar startupok standjait járta körbe az Origo helyszínen tartózkodó tudósítója.
Vágólapra másolva!

Képzelje el, hogy a strandon sütteti a hasát, a teste teljesen felhevült, ön előtt a hűs tenger.

Bemenne a vízbe, de fél a parton hagyni a 200 ezres telefonját, a pénztárját (amiben a gyenge forint miatt horroráron váltott euró lapul), a karácsonyra kapott könyvolvasóját és a nyaralás alatt vásárolt hamis Gucci órát, ami úgysem bírja a vizet.

Ilyenkor jönnek a különböző praktikák, amikkel megóvhatjuk értékeinket.

Családdal még könnyű dolgunk van, hiszen valaki mindig kint maradhat vigyázni az értékeinkre. Ekkor viszont le kell mondanunk a képeslapszerű élményekről.

Ki vigyáz az értékekre, ha mindenki fürdeni megy? Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Yew! Images

Még mielőtt lelőnénk a magyar cég ötletét, amelyik megoldást talált erre a problémára, nézzük meg, hogy mit tanácsolnak a különböző praktikákat gyűjtő internetes oldalak.

Barnamacis alsónadrág alatt

Melyik parti szarka nyúlna hozzá egy piszkos alsóhoz? A netes tanácsok legjobbja szerint érdemes fehér bokszerrel készülni, amit bekenhetünk egy kiskanálnyi Nutellával a megfelelő helyeken. Egy XXXL-es méretű alatt már sok minden elfér. Hátránya, hogy használatával a zsebeseken kívül mindenki mást is elüldözhetünk.

A törülköző alatt végképp nincs biztonságban semmi Forrás: Beachegg

Tovább keresve az interneten még találhatunk olyan kevésbé hasznos tippeket, mint hogy ne vigyük le az értékeinket egyáltalán. Fizessünk egy értékmegőrzőért, vagy adjuk le a bárban a cuccainkat, miután rendeltünk egy kisebb vagyonba kerülő koktélt.

Vannak még különböző elásható széfek és kézi értékmegőrzők a neten ugyanennek a problémának a megoldására. De a CeBIT-en látott érdeklődést elnézve kevesen találkoztak még olyan megoldással, mint a Beachegg tojása.

Borissza Kitti és Szekeres Géza a terméküket mutatják be a CeBIT-en Forrás: Origo

A CeBIT-re is több magyar vállalkozás érdekezett az InnoTrade programjának köszönhetően. Az egyik a Beachegg, amit elsőként meglátogattunk.

Az InnoTrade programmal a Magyar Nemzeti Kereskedőház próbálja folyamatosan lehetőségekhez juttatni a startupokat. Olyan cégek mehetnek így ki világrendezvényekre, amelyeknek már van prototípusuk, és hajlandóak némi pénzt is áldozni a lehetőségért, a megjelenésért cserébe. A világ nagyobb eseményeire így töredék áron kijuthatnak, gyakorlatilag csak a repülőjegyüket és a helyszíni költésüket kell kigazdálkodniuk.

– mondta Szekeres Géza, a Beachegg-csapat tagja az egyik érdeklődőnek a kiállításon.

Épp azt mutatta meg, hogy milyen lesz, amikor megpróbálja majd valaki ellopni a széfjüket a partról. Az eszköz nem csak pittyeg, de egyből egy üzenetet és jelzést is küld a gazdájának. Egy Bluetooth-karperec kezd el rezegni a karunkon, ha valaki mozgatja a tojásról mintázott széfet.

Ha ezek után is elfutnának az értékeinkkel, akkor a széfbe épített GPS és SIM segítségével bármikor megtalálhatjuk a széfet. Különböző technológiák segítségével akár méterre pontosan tudhatjuk, hogy merre jár a tolvaj.

Még nem lehet megvenni

Akárhogy is keresnénk a tojást a boltokban, még csak két prototípus létezik. Nemsokára elindul a gyártás, de elsősorban szállodákat céloz meg a cég. Szeretnék, ha a termékük több nyaralóhelyen elérhető lenne, és csak bérelnék a strandolni vágyók.

A Beachegg Forrás: Beachegg

„Akkora az érdeklődés, hogy nem tudjuk lekezelni” – ezt már a csapat másik tagja, Borissza Kitti mondta nekünk. Azt is elmesélte, hogy nemsokára indulhat a Kickstarter-kampányuk is, ahol az alapmodellt körülbelül 250 euróért lehet majd megvenni. Ehhez jönnek majd a különböző kiegészítők. Lehet majd jachtra szerelhető dokkolót, kocsiba szerelhető rögzítőt is kapni, így rengetegféle módon tudják majd használni a széfjüket a vásárlók.

Az Origo egész héten a CeBIT-en van, és tudósít a kiállítás legérdekesebb előadásairól és bemutatott termékeiről.