A magyar startupokat díjaztak Amerikában

dld startup izrael tel-aviv
French Minister of Economy, Industry and the Digital Sector, Emmanuel Macron tests glasses during a visit at the DLD festival (Digital-Life Design Innovation Festival) on September 8, 2015 in the Israeli Mediterranean coastal city of Tel Aviv. AFP PHOTO / JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
A világ egyik legjelentősebb infokommunikációs technológiai kiállításán, a hannoveri CeBIT-en és az egyik legnagyobb interaktív technológiai fesztiválján, az austini South by Southwest-en is sikeresen szerepeltek a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével kivitt magyar vállalkozások.
Vágólapra másolva!

Az MNKH közleménye szerint az amerikai egyesült államokbeli SXSW-en bemutatkozó hat magyar startup a rengeteg pozitív szakmai visszajelzés mellett, konkrét együttműködéseket készítettek elő többek között nemzetközi mentorokkal, gyártókkal, illetve potenciális szakmai partnerekkel.

Az austini székhelyű International Accelerator nevű startup mentor céggel kötött együttműködés keretében a

magyar csapatok amerikai befektetők és tanácsadók előtt tarthattak bemutatkozó prezentációt

("pitchelhettek"), illetve kiállíthattak a több ezer látogatót vonzó startup expo-n is.

Drónok és virtuális valósághoz

A közel 50 éves CeBIT-en a magyar nemzeti standon 11 vállalkozás kapott lehetőséget a bemutatkozásra, köztük személyvédelemmel, vállalkozásfejlesztési- és játékszoftverekkel, illetve elektronikus aláírással foglalkozó kis- és középvállalkozások. A külön startupok számára kialakított pavilonban három innovatív cég jelenhetett meg.

Az MNKH tájékoztatása szerint a magyar kiállítókat nagyfokú érdeklődés övezte, folyamatosak voltak a megkeresések és az előre egyeztetett, illetve helyszíni indíttatású tárgyalások.

Az egyik vállalkozás például meghívást kapott Berlinbe

a standnál megkezdett egyeztetés folytatásaként, illetve számos együttműködést is sikerült előkészíteni potenciális partnerekkel.

Az idei CeBIT-en a drónok és a virtuális valósághoz kapcsolódó fejlesztések kerültek a középpontba, a legújabb marketing, IoT és adatkezelési megoldások mellett - olvasható a közleményben.