A magyar startupokat díjaztak Amerikában

2016.03.18. 16:27

A világ egyik legjelentősebb infokommunikációs technológiai kiállításán, a hannoveri CeBIT-en és az egyik legnagyobb interaktív technológiai fesztiválján, az austini South by Southwest-en is sikeresen szerepeltek a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével kivitt magyar vállalkozások.

Az MNKH közleménye szerint az amerikai egyesült államokbeli SXSW-en bemutatkozó hat magyar startup a rengeteg pozitív szakmai visszajelzés mellett, konkrét együttműködéseket készítettek elő  többek között nemzetközi mentorokkal, gyártókkal, illetve potenciális szakmai partnerekkel. 

Az austini székhelyű International Accelerator nevű startup mentor céggel kötött együttműködés keretében a magyar csapatok amerikai befektetők és tanácsadók előtt tarthattak bemutatkozó prezentációt ("pitchelhettek"), illetve kiállíthattak a több ezer látogatót vonzó startup expo-n is.

Drónok és virtuális valósághoz

A közel 50 éves CeBIT-en a magyar nemzeti standon 11 vállalkozás kapott lehetőséget a bemutatkozásra, köztük személyvédelemmel, vállalkozásfejlesztési- és játékszoftverekkel, illetve elektronikus aláírással foglalkozó kis- és középvállalkozások. A külön startupok számára kialakított pavilonban három innovatív cég jelenhetett meg.

Az MNKH tájékoztatása szerint a magyar kiállítókat nagyfokú érdeklődés övezte, folyamatosak voltak a megkeresések és az előre egyeztetett, illetve helyszíni indíttatású tárgyalások. Az egyik vállalkozás például meghívást kapott Berlinbe a standnál megkezdett egyeztetés folytatásaként, illetve számos együttműködést is sikerült előkészíteni potenciális partnerekkel.

Az idei CeBIT-en a drónok és a virtuális valósághoz kapcsolódó fejlesztések kerültek a középpontba, a legújabb marketing, IoT és adatkezelési megoldások mellett - olvasható a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK