Nagy bejelentésre készül Varga Mihály

2016.03.22. 08:38

A kormány kiterjesztené az online pénztárgépek használatát például a fodrászokra, a pénzváltókra, a diszkókra és az ügyvédekre is. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma 11 órakor a Porsche Hungaria pesti telepén nagy bejelentésre készül.

Az online pénztárgépek használatának kiterjesztését tervezi az adózás hatékonyságának javítása érdekében a kormány – ezt Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára mondta a Joint Venture Szövetség februári eseményén.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az adózási adatok azt mutatják, hogy az online pénztárgépek rendszere jelentős mértékben tisztította a kiskereskedelmi piacot is, aminek a növekedési mutatóra gyakorolt hatása 2015-ben erős volt.

Az online pénztárgépek a gazdaság fehérítését szolgáljákForrás: MTI/Marjai János

Két lépcsőben

Korábbi értesülések szerint százezer forint áfatartalom felett lenne kötelező az online számlázás.Két lépcsőben rendelnék el az online-osítást, az első körbe azok a szolgáltatók tartoznának, akik a ma szabványos online gépeket is használni tudnák. A második határidő azokra vonatkozna, ahol fejlesztés szükséges az alkalmazáshoz: ilyenek lehetnek a taxisok.

Az ügyvédeket se kímélik

Korábban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt közölte, hogy többek között az ügyvédekre és a sportpályákra is bevezethetik az online kasszák használatát, rajtuk kívül a kozmetikusok, masszőrök, pénzváltók és taxisok szerepeltek még a szolgáltatói listán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK