Sztrájkbizottságot alakított az Audi szakszervezete

Geneva International Motor Show Audi fényesítés
An Audi logo is seen at the Geneva International Motor Show during the second press day in Geneva, Switzerland, 02 March 2016. The Show will be open to the public from 03 until 13 March 2016. Photo: ULI DECK/dpa
Vágólapra másolva!
Nyomásgyakorló eszközként sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezete, miután a hétfőn tartott bizalmi értekezletén eredménytelennek nyilvánította az Audi Hungaria Motor Kft. vezetőségével eddig folytatott idei évi bértárgyalásokat - közölte honapján a szakszervezet.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a tárgyalások során az Audi Hungaria Független Szakszervezete (AHFSZ) januárig visszamenőleg

legalább 15 ezer forintos béremelést, a választható béren kívüli juttatások keretösszegének legalább 570 ezer forintos szintjét,

egységes, nem differenciált béremelést követelt. Valamint azt, hogy a szakszervezet és a munkáltató a megállapodásban rögzítse, hogy közös munkacsoportot alakítanak ki, amely felülvizsgálja a jelenlegi fizetési rendszert, a munkakörhöz kapcsolódó sávos rendszert, és új bérstratégiát alkotnak.

A munkáltató a szakszervezet két követelését elutasította: a béremelés januárig visszamenőleges bevezetését, valamint az egységes, nem differenciált béremelést.


A bértárgyalások folytatódnak a munkaadó és a szakszervezett között. Az AHFSZ 1996-ban alakult, jelenleg az Audi Hungaria Motor Kft. 11 ezer 500 munkavállalójából mintegy hétezer tagja van.