Sokan hónapok óta várják ezt a hétvégét

Húsvétra hangolódva - 2016 legvidámabb dekorációi otthon
Vágólapra másolva!
Átalakulóban vannak a húsvéti szokások, egyre több család tölti szállodában az ünnepeket, így a belföldi hotelekben várhatóan telt ház lesz húsvétkor - mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára.
Vágólapra másolva!

A vidéki szállodákban húsvétkor a magyar vendégek vannak többségben. A húsvéti ünnepek alatt a vidéki wellness-, gyógy- és kastélyszállodákban általában telt ház van, emiatt ilyenkor a szállodák nem kínálnak kedvezményt - mondta Kovács István.

A vidéki hotelek jellemzően félpanziós csomagokat kínálnak, amelyeket pluszszolgáltatásokkal, ünnepi programokkal, a népi hagyományok felelevenítésével egészítenek ki.

Már Magyarországon is trendi húsvétkor elutazni Forrás: Thinkstock


Éppen a magas foglaltság miatt a vendégek hetekkel, esetenként hónapokkal előre lefoglalják szobáikat, aki későn ébred, nem biztos, hogy olyan szállodába tud foglalni szállást, ahová szeretne - figyelmeztetett a szakember.

Eltérően a többi hosszú hétvégétől,

Ennek az az egyszerű oka, hogy húsvét egész Európában ünnep, a hétfő munkaszüneti nap, a hosszú hétvégét sokan külföldön töltik - ismertette Kovács István.