Eladó a Playboy-birodalom

60 Playmate Bunnies Celebrate Playboy's 60th Anniversary GettyImageRank3 EVENT Friendship HORIZONTAL USA California City Of Los Angeles Anniversary PORTRAIT Bunny Girl Hugh Hefner Arts Culture and Entertainment Special Year Miss Raquel Pomplun Crystal Hef
LOS ANGELES, CA - JANUARY 16: Hugh Hefner (C) poses with Playboy Bunnies, Playmate of the Year 2013 Raquel Pomplun (2nd L) and Miss December 2009 Crystal Hefner (2nd R) at Playboy's 60th Anniversary special event on January 16, 2014 in Los Angeles, California. Rachel Murray/Getty Images for Playboy/AFP
Vágólapra másolva!
Árulják a Hugh Hefner alapította Playboy-birodalmat. A cégbirodalom elnök-vezérigazgatója, Scott Flanders bejelentette: 500 millió dollárért árulják a vállalatot, amelynek része az 1953-ban alapított Playboy magazin, a honlap és a Playboy-márkanév.
Vágólapra másolva!

Flanders televíziós interjúban jelentette be az eladási szándékot, jelezve, hogy máris több vevő jelentkezett. Bár ő 500 millió dolláros összeget jelölt meg, a The Wall Street Journal szerint

a cégbirodalom, amelynek bevétele tavaly elérte a 93 millió dollárt, ennél jóval többet is megérhet.

A cég dobra veréséről már január óta érkeznek hírek; pontosan azóta, hogy az alapító, a 90 éves Hugh Hefner 200 millió dollárért eladta híres villáját, ahol egyébként még mindig lakik.

Forrás: AFP/2014 Getty Images/Rachel Murray

A Playboy-nyuszi a világ egyik legismertebb márkája, hasonlóképpen ismert maga az alapító, a selyemköntöst kedvelő és pipázó Hugh Hefner. A magazin - amelyből később a birodalom kinőtt - Marilyn Monroe címlapképével jelent meg először, s hírességekről készült aktfotói tették különösen ismertté. Ugyanakkor a lapnak volt olyan időszaka, amikor értékes irodalmi anyagokat is közölt.

Tavaly ősszel jelentették be, hogy változik az eddigi koncepció, és a 2016. márciusi szám lesz az első, amelynek címlapján nem pózol meztelen nő.

Az ötlet az alapítótól, Hefnertől származik, aki változatlanul kézben tartja a vállalatbirodalom stratégiai irányítását.

Lánya, a 63 éves Christine Hefner már korábban, 2009-ben távozott a cég vezetéséből, és sokáig tartotta magát a hír, miszerint Hefner a fiát, a 24 éves Coopert tekinti másik örökösének. Az ifjabb Hefner azonban nem értett egyet az új irányvonallal, ezért egy hónappal ezelőtt kivált az igazgatótanácsból.

Ha a Hefner-birodalom egyes részeinek megmentésére, felvásárlására irányuló kísérletek sikeresek is lesznek, a magazin jövőjét illetően sokan szkeptikusak. Larry Flint, a Hustler című magazin 73 éves alapítója úgy fogalmazott: