32 ezer quaestoros kap hamarosan levelet

Quaestor, quaestor-károsultak
Budapest, 2015. november 17. Résztvevők az Alkotmánybíróság (AB) épülete előtt tartott tüntetésen, amelyen teljes kártalanítást, a károsultak kárpótlásáról szóló törvény végrehajtását, illetve új törvény megalkotását követelték 2015. november 17-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A Kárrendezési Alap megvizsgálta a Quaestor- és Hungária-kötvényesek kérelmeit, és a törvény alapján kifizethető összegről hamarosan értesíti a 32 ezer kérelmezőt. A kifizetések a levél kézhezvételétől számított 30 napos határidő letelte után kezdődhetnek meg, közölte az alap.
Vágólapra másolva!

A január 1-jén létrejött Kárrendezési Alap a Kárrendezési törvény alapján végzi

  • a Quaestor Értékpapír Zrt.,
  • a Quaestor Financial Hrurira Kft.,
  • a Hungária Értékpapír Zrt.,
  • a Hungária Gold Kft. és a
  • a Hungária Ingatlanhasznosító Zrt.

által kibocsátott kötvényekre vonatkozó ügyletek kárrendezését.

A kötvényes károsultak a korábbi Quaestor-törvény alapján 2015. június 5-ig, az új kárrendezési törvény alapján pedig 2016. február 15-ig nyújthatták be kárrendezés iránti kérelmüket, közölte a Kárrendezési Alap, amely

32 220 Quaestor- és 520 Hungária-kötvényes kérelmét vette nyilvántartásba.

Az alap a törvényben meghatározott március 31-i határidőig megvizsgálta a kérelmek jogosságát, és megállapította a törvény alapján fizethető kárrendezés összegét.

A kérelmet benyújtók 98 százalékának, közel 32 ezer károsultnak értesítést küldtek a vizsgálat eredményéről, amelyet az érintettek a napokban kapnak meg postán. A többi kérelem esetében a kárrendezés feltételeinek megállapítása még folyamatban van, közölte a Kárrendezési Alap.

Quaestor-károsultak tüntetnek az Alkotmánybíróság épülete előtt Forrás: MTI/Kovács Attila

A Kárrendezési Alap a karrendezesialap.bva.hu oldalon a továbbiakban is közzétesz minden szükséges információt, és az eljárás ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, 06-1-580-9491 és 06-1-580-9492 telefonszámokon.