600 borgost keresnek Magyarországon

Borg, Star Trek
Star Trek : First Contact Director: Jonathan Frakes
Vágólapra másolva!
A BorgWarner autóipari vállalat Oroszlányban 15,5 milliárd forintos beruházást indít el, amellyel 600 új munkahelyet teremt. Ehhez a fejlesztéshez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

- fejtette ki Szijjártó. Tavaly - az EU-n kívülről - az Egyesült Államokból érkezett a legtöbb beruházás - közölte. Hozzátette, hogy a kormány a legtöbb stratégiai partnerségi megállapodást amerikai és német vállalatokkal kötötte.

Piacvezető a Borg

Mint mondta, a BorgWarner autóipari vállalat piacvezető a maga területén, eddigi beruházásai is hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar járműipar termelési értéke is rekordot döntött. Mintegy 150 ezren dolgoznak ebben az iparágban Magyarországon.

Bogár Attila, a BorgWarner Turbo Systems Kft. ügyvezető igazgatója Forrás: MTI/Illyés Tibor

A BorgWarner is évek óta fejleszt Magyarországon, a cég 74 helyszínen 19 országban tevékenykedik, tavaly világszinten 8 milliárd dolláros árbevételt ért el, és 33 ezer embernek ad munkát világszerte - magyarázta.

A vállalat több mint 15 éve kezdte meg a gyártást Magyarországon, olyan termékeket állítanak elő, amelyek segítik a gazdaságos üzemanyag-felhasználást, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és a teljesítmény fokozását.