Az Audi megelőzte a Mercedest

Audi, Audi Hungaria
Készülnek a győri Audik
Vágólapra másolva!
Előzött a győri Audi, így a kecskeméti Mercedes autógyár visszacsúszott a második helyre a legvonzóbb magyarországi munkáltatókat rangsoroló Randstad Award szerint. A harmadik helyen továbbra is a Szerencsejáték Zrt. áll.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb foglalkoztatók között továbbra is az Audi Hungaria és a Mercedes a két legvonzóbb munkáltató. A Randstad Award díjakat a harmadik alkalommal adták át az idén, és

az előző két évhez hasonlóan ismét az autóipar adta a legvonzóbb vállalatokat.

A magyar munkavállalók több mint 63 százaléka szeretne az Audi Hungariánál dolgozni, míg a Mercedesnél 61 százalékuk helyezkedne el szívesen.

Miért az Audi? Miért a Mercedes?

A felmérés alapján az Audi Hungaria több szempont szerint is az élen végzett: a hosszú távú biztonság és a képzési lehetőségek tekintetében ítélték a legjobbnak a munkavállalók. A dolgozók ugyanakkor úgy gondolják, hogy a kecskeméti Mercedes autógyár biztosítja a legjobb karrierlehetőségeket, erős menedzsmenttel és stabil pénzügyi háttérrel bír.

„A férfiaknak kiemelkedően fontos a karrierépítés, valamint a biztos pénzügyi háttér, ennek köszönhetően körükben a Mercedes a legvonzóbb munkáltató, míg a nők esetében az Audi Hungaria végzett az élen” – mondta Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója. A nők számára a férfiakhoz képest fontosabb a munka és magánélet közötti egyensúly fenntartása, a kellemes környezet, valamint a rugalmas lehetőségek megléte.

Készülnek a győri Audik Forrás: Audi Hungaria

A Randstad Award harmadik helyezését, a Legvonzóbb tisztán magyar tulajdonú cég elismerést kiérdemlő Szerencsejáték Zrt. szerezte meg. Saját szektorában kiemelkedő eredményéért különdíjat kapott továbbá az OTP, a MOL, a Richter Gedeon, a LEGO, a DM és a Nestlé, míg a tavalyi évhez hasonlóan ismét a TESCO nyerte el a Legismertebb munkáltató címet, olvasható a Randstad közleményében.

A legvonzóbb munkáltatók Magyarországon 2016-ban a Randstad Award toplistája szerint (zárójelben a 2015-ös helyezések):

  1. Audi Hungaria (2.)
  2. Mercedes-Benz (1.)
  3. Szerencsejáték Zrt. (-)
  4. LEGO (-)
  5. IBM (3.)
  6. Samsung Electronics (4.)
  7. Bosch (5.)
  8. IT Services (13.)
  9. GE General Electric (7.)
  10. Siemens (-)

Különdíjak:

Legvonzóbb munkaadó – Pénzintézet: OTP
Legvonzóbb munkaadó – Energetika és közműszolgáltatás: MOL
Legvonzóbb munkaadó – Gyógyszer- és vegyipar: Richter Gedeon
Legvonzóbb munkaadó – Ipar és termelés: LEGO
Legvonzóbb munkaadó – Kiskereskedelem: DM
Legvonzóbb munkaadó – FMCG: Nestlé
Legismertebb munkaadó: TESCO