420 ezerért kelt el egy magyar plakát

Ikonikus magyar filmplakátok kerültek kalapács alá szerdán, a BÁV 2. Plakátaukcióján. A sokszínű kínálatból magasan kiemelkedett Helényi Tibor, nemzetközi szinten is keresett, A jedi visszatér című Star Wars plakátja, amit 420.000 Ft-ért vásároltak meg.
Vágólapra másolva!
Ikonikus magyar filmplakátok kerültek kalapács alá szerdán, a BÁV 2. Plakátaukcióján. Az egyik aukción 420 ezret fizettek egy plakátért.
Vágólapra másolva!

Az aukció kínálatból magasan kiemelkedett Helényi Tibor, nemzetközi szinten is keresett, A jedi visszatér című Star Wars plakátja, amit 420 000 forintért vásároltak meg.

Helényi Tibor A jedi visszatér című Star Wars plakátja Forrás: Origo

A kínálat a rendszerváltás előtti kultuszfilmeket sorakoztatta fel, a licitálók éppen ezért az azóta felnőtt generációból, és a filmes szakmából kerültek ki. A Bud Spencer-Terence Hill rajongók voltak a legaktívabbak, háromszoros áron kelt el az Én a vizilovakkal vagyok, majdnem négyszeres áron az És megint dühbe jövünk, de a "magyar Piedone", Bujtor István pogány madonnájáért is sokan harcoltak.

Olyan, grafikájukban is kiemelkedő filmek plakátjai, mint az Egészséges erotika vagy a Dögkeselyű is igen magas árat értek el. A külföldiek közül, a híres Coppola-filmre, a Gengszterek klubjára is sokan licitáltak. A plakátok iránti lakberendezési célú érdeklődés megindulását mutatja, a Jöjjön el egy kávéra hozzánk kelendősége. A gyerekfilmek között továbbra is Süsü, a sárkány a legnépszerűbb!