Magyarországon lesz a Nestlé legnagyobb állateledelgyára

Varga Mihály; PAROZ, Jean-Francois
Budapest, 2016. április 14. Jean-Francois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete, Christa Markwalder, a svájci Szövetségi Gyűlés elnöke, Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b-j) a Parlament Delegációs termében tartott sajtótájékoztatón 2016. április 14-én. Több mint 20 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Nestlé Hungária Kft. büki üzemében, amely ezáltal a cégcsoport legnagyobb európai állateledel-gyártó központjává válik. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Több mint 20 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Nestlé Hungária Kft. büki üzemében, amely ezáltal a cégcsoport legnagyobb európai állateledel-gyártó központjává válik. A beruházással közvetlenül hetven új munkahely jön létre, így a foglalkoztatottak teljes létszáma megközelíti az ezret.
Vágólapra másolva!

A Nestlé beruházása igen jól illeszkedik a magyar gazdaságfejlesztés irányaihoz - mondta Varga Mihály a mai bejelentésen. A vállalat teljes egészében saját erőből felépülő új büki gyártóüzeme komoly előrelépést jelent a magyar élelmiszeripar számára.

A 20 milliárd forint összértékű, technológiaváltást megvalósító beruházás révén 70 új munkahely jön lére.

Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a vállalat magyarországi jelenléte óta közel 80 milliárd forintot fektetett be, ennek több mint felét teszik ki a Bükön végrehajtott beruházások. A Nestlé a legnagyobb svájci befektető Magyarországon, három üzeme van, 2200 embert foglalkoztat, éves bevétele meghaladja a 120 milliárd forintot.

Jean-Francois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete, Christa Markwalder, a svájci Szövetségi Gyűlés elnöke, Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Forrás: MTI/Kovács Attila

A fejlesztéssel a büki gyár foglalkoztatottainak száma megközelíti az ezret. A bővítés során két új gyártósort állítanak üzembe, a jelenleg konzerv termékeket gyártó üzem átalakítása mellett egy 5000 négyzetméteres új gyártócsarnok is épül. A Bükön gyártott termékek 90 százaléka exportra készül. A beruházás átadása 2017 végére várható.

Az ügyvezető igazgató kitért arra is, hogy a büki gyár bővítése során fontos szempont volt a kiváló belföldi mezőgazdasági alapanyagok elérhetősége. A büki gyárba beszállított, évi 140 ezer tonna alapanyag hozzávetőlegesen 60 százaléka hazai forrásból származik.

A gyár 10 év alatt 600 ezer tonna hazai gabonát dolgozott fel termékei előállítása során.