Indul a mérőcsere a gázszolgáltatónál

Vágólapra másolva!
Az előre fizető mérővel rendelkező Tigáz-ügyfelek hamarabb átkerülhetnek a Főgázhoz, már áprilisban elkezdődik az előre fizető mérők átállítása és a feltöltőkártyák cseréje - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.
Vágólapra másolva!

Október elsejétől a Főgáz Zrt. látja el a Tigáz Zrt. egyetemes szolgáltatásban vételező földgáz felhasználóit. A mostani lépésre a témában kiadott közlemény szerint annak érdekében kerül sor, hogy az előre fizető mérők átállítása ütemezetten és zökkenőmentesen történhessen meg.

A két szolgáltató a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal történt előzetes egyeztetést követően a felhasználóknál kezdeményezni fogja a szabad kereskedőváltást. A kereskedőváltás eredményeképpen az érintett felhasználók előre egyeztetett időpontban, még a Hivatal által meghatározott 2016. október 1-jei átadási időpontot megelőzően átkerülnek a Főgáz ellátásába: átllítják a mérőket és lecserélik a kártyákat.

E folyamatról

a Tigáz levélben tájékoztatja az érintetteket.

Ebben a folyamatot részletesen bemutatják majd, illetve megküldik a kitöltendő és aláírandó dokumentumokat is. A közleményben kiemelték, hogy a földgázszolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele az előre fizető mérők átállítása és a kártyák cseréje.

Azok, akik nem kezdeményezik a váltást 2016. szeptember 30-ig 2016. október 1-jén automatikusan átkerülnek a Főgázhoz.

Október 1-jétől az előre fizető mérőiket a Tigáznál már nem lehet majd feltölteni.

Ezen felhasználók ugyanakkor az előre fizető mérőjük feltöltését a Főgáznál kizárólag akkor tudják megtenni, ha korábban a mérőket átállították és a kártyát lecserélték.

A hagyományos mérővel rendelkezők 2016. október 1-jétől kerülnek át a Főgázhoz. Az átálláshoz kapcsolódóan teendője nincs.