3,5 milliárdos beruházásra készül az E.ON

villamos vezeték áram
Nyírmihálydi, 2010. február 24. Az E.ON munkatársa lerángatja a hálózatról a lopáshoz szükséges vezetéket egy olyan lakóház előtt, melynek lakói a mérőórát megkerülve, illegális módon, drótok segítségével közvetlenül a hálózatról jutnak elektromos áramhoz Nyírmihálydiban. A településen húsz rendőr közreműködésével az E.ON tizenhat munkatársa felszámolta az áram lopására alkalmas eszközöket és az átalakított mérőberendezéseket. Az akció során 17 büntetőfeljelentést tettek.. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Új hálózatok kiépítésére, alállomások telepítésére, valamint karbantartásra mintegy 3,5 milliárd forintot ruház be az áramszolgáltató 2016-ban Komárom-Esztergom megyében.
Vágólapra másolva!

Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója elmondta, a legjelentősebb beruházás a tatabányai és tatai ipari parkok növekedését teszi lehetővé. A két iparterület bővülő energiaigényének ellátására 2,2 milliárd forintért egy új alállomást telepítenek Környe és Tatabánya határán a hozzá tartozó távvezetékkel és kábelhálózattal.

A megyében további közel

1,2 milliárd forint értékben végez hálózatfelújítást és fejlesztést az E.ON.

A rekonstrukciók végrehajtásával újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatást biztosítanak az érintett hálózatok.

A társaság tatabányai üzemében közel 5600 kilométernyi hálózat üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 610 kilométer Tatabányán működik. Schmidt Csaba, a város fideszes polgármestere elmondta,

a Tatabányai Ipari Parkban most közel tízezer ember dolgozik

és több cég jelenleg is bővíti telephelyét. A belépő új nagyfogyasztók áramigényét kielégítő alállomás jövőre készülhet el.