Musk minimálbért keres a Teslánál

SQUARE FORMAT
Tesla Chief Executive Elon Musk reacts as he attends a forum on startups in Hong Kong, China January 26, 2016. The co-founder of PayPal and pioneer of SpaceX, says the company opened its patents to all in 2014 for all auto-makers to develop electric vehicles on Tesla's technology. (EyePress/Peter Lou)
Vágólapra másolva!
Elon Musk vezérigazgatóként összesen bő tízmillió forintnyi fizetést kapott a Teslától 2015-ben, ami a kaliforniai minimálbér. Musk nem vette fel a fizetését.
Vágólapra másolva!

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk 2015-ben összesen 37 584 dollár (10,3 millió forint) fizetést kapott a cégtől, derül ki a Tesla éves beszámolójából. Musk fizetése ezzel kicsit emelkedett, 2014-ben még csak 35 360 dollár járt neki. Ez a Business Insider szerint a kaliforniai minimálbérnek felel meg.

10 milliárd dollárnyi részvénye van

Musk egyébként nem vette fel a fizetését. A vezérigazgató tulajdonában 37,2 millió Tesla-részvény van, amik jelenleg körülbelül 9,5 milliárd dollárt érnek.

Zuckerberg egy dollárt keres

A milliárdos cégvezetők körében nem ritka, hogy egyáltalán nem vagy alig vesznek fel fizetést. A Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg például egy dollár fizetést kap.