Szokatlan helyszínek a Budapest Essentials fesztiválon

Todd Terje
Vágólapra másolva!
Idén júniusban is lesz Budapest Essentials, a program egy része a Brain Bar fesztivállal közösen valósul meg. A fesztiválozók több étterembe, múzeumba és a budapesti fürdőkbe is kedvezményesen mehetnek be, emellett több koncerten is részt vehetnek. A szervezők az eddig bejelentett előadók mellé küldöldi sztárfellépőket is ígérnek.
Vágólapra másolva!

Június 2-5. között rendezik meg az idei Budapest Essentials városi fesztivált, idén a Brain Bar Budapesttel közös produkcióban. A fesztivál három fő napján fellép a német származású, hip-hop-pop-house techno producer Dj Koze (Pampa Records), az oslói DJ Todd Terje, valamint

a jazz- drum and bass- IDM és a szamba fúziójáról ismert Amon Tobin.

A kedden bejelentett fellépők mellett a Budapest Essentials szervezői ígérete szerint a nemzetközi sztárfellépők listája még bővülni fog, illetve hamarosan felfedik részletesen az idei különleges helyszíneket is, ahol a fesztivál alatt bulizhatunk majd.

Todd Terje is fellép a Budapest Essentials fesztiválon Forrás: Facebook

Kedvezményes belépők

A fesztivál eseményeit nemcsak a legnagyobb budapesti klubokban és szórakozóhelyeken tartják majd, ezek között megtaláljuk az

Ötkertet, a 4BRO Downtownt, a BRKLYNt, az A38-as hajót, és az Akvárium Klubot,

amelyek mindegyike ingyenes belépést biztosít a látogatók számára, de több különleges, a szórakoztató szcéna számára eddig elérhetetlen közterületen és középületben is. A pontos helyszíneket a szervezők még nem nevezték meg csak annyit közöltek, ezek szinte mindegyike kulturális örökségvédelem alatt álló városrészeken található.

Akik jegyet váltanak a fesztiválra, nemcsak a koncertekre mehetnek be, de több budapesti múzeumba és galériába is 20-50 százalékos kedvezménnyel, bizonyos partnerintézményekbe pedig ingyen léphetnek be a fesztivál 4 napja alatt. A fesztiválozók, emellett regisztráció ellenében részt vehetnek városi túrákon, ahol

Budapest kevésbé ismert különleges értékeit, épületeit és helyeit mutatják be.

Csütörtök kivételével minden nap két túrán vehetnek részt a regiszráltak a legkedveltebb túraszervező csoportok vezetésével. Akik a gyalogos helyett inkább a buszos vagy hajós városnéző túrákat kedvelik, azok a fesztivál ideje alatt a karszalag felmutatásával ingyen használhatják a Hop-On Hop-Off városnéző járatait.

A Rudas Gyógyfürdő tetőtéri medencéje - egy fürdőbe is ingyen mehetnek a fesztiválozók Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Közös programok a Brain Barral

A karszalag 15 százalékos kedvezményt biztosít 30 étteremben és street food barban is, köztük a Belvárosi Disznótoros, a Mazel tov, a Sao, A Séf utcája, a Ramenka, a My little Melbourne, a Steamboo, a Buja Disznó(k), a Nemo és a Fekete nevű éttermekben. Az egységek bejáratánál BPES feliratú matricák jelzik majd, részt vesz-e a hely a fesztiválban.

Idén a

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is csatlakozott

a Budapest Essentials fesztiválhoz, ezért a karszalaggal rendelkezők részére a fesztivál ideje alatt ingyenes belépést biztosít egy tetszőlegesen kiválasztott gyógyfürdőbe vagy strandra, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.

Szintén újdonság, hogy a Budapest Essentials idén együttműködik a fesztivállal egy időben zajló Brain Bar Budapest szervezőivel.

A két fesztivál programja több helyen is érintkezik majd,

például a Bazilika téren és több eddig nem használt városi helyszínen, ahol „közösségi megmozdulásokat és előadásokat” ígérnek a szervezők, „amelynek része lesz élő zene és elektronikus eszközök kombinációja, külföldi és hazai fellépőkkel ötvözve.”