Távozik a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója

Faragó Péter
Budapest, 2014. szeptember 22. Faragó Péter, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. új vezérigazgatója a magyar turizmus irányításának új felelőseit bemutató budapesti sajtótájékoztató után 2014. szeptember 22-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Magyar Turizmus Zrt. megszűnik, helyét a Magyar Turisztikai Ügynökség veszi át. Faragó Péter vezérigazgató munkájával a társaság elégedett volt, de ettől függetlenül április 30-án a vezető megválik tisztségétől. 
Vágólapra másolva!

Faragó Pétert 2014 augusztusában nevezték ki a Magyar Turizmus Zrt. élére. A társaság a közleményében azt írta, Faragó Péter vezetői munkájával meghatározóan hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Turizmus Zrt. megújult struktúrával és marketingeszköz-rendszerrel tudjon megfelelni a kor kihívásainak.

Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. távozó vezérigazgatója Forrás: MTI/Illyés Tibor

Nevéhez fűződik számos stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, valamint az európai uniós projekt elnyerése a hazai turisztikai kis- és középvállalatok versenyképességének fokozása és a turisztikai attrakciók hatékonyabb megjelenítése érdekében.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bejelentése szerint átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel. Az ügynökséget Guller Zoltán vezeti, a kormánybiztos Bienerth Gusztáv lesz, az átalakulás jogi-szervezeti része néhány hónap alatt lezárul.

A kormánybiztosság intézményi-infrastrukturális hátterét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) adja. A megszűnő-átalakuló Magyar Turizmus Zrt. dolgozóinak a miniszter közlése szerint felajánlják, hogy az új rendszerben dolgozzanak.