A NAV útra teszi az irodáit

NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal, illusztráció
Vágólapra másolva!
A NAV 226 millió forintért vásárolt 15 irodabuszt. Az adóhatóság szerint a buszok mobil irodákként működnek majd, azért van rájuk szükség, mert a revizoroknak az út menti ellenőrzésekkor is hozzá kell férniük a NAV adatbázisához, és alkalmanként nyomtatniuk is kell.
Vágólapra másolva!

Irodabuszokat vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a tizenöt új speciális jármű a közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) működését segítheti - írta a Magyar Idők.

Suller Attila, a NAV sajtófőnöke a lapnak elmondta, hogy a tizenöt buszról szóló szerződést április végén írta alá a NAV, ekkor zárult le a nagyjából egy évig tartó közbeszerzési eljárás.
Hozzátette:

az ajánlatok közül a legolcsóbb nyert, a tizenöt busz bruttó 226 millió forintba kerül.

Mobil irodák

Suller Attila közölte, hogy a buszok mozgó irodaként működnek majd, így azokat az ügyintézéshez szükséges legfontosabb elektronikai eszközökkel - számítógéppel, monitorral, nyomtatóval és telefonnal - szerelik fel. A berendezések költsége benne van az árban.

Az út mentén is kell a nyomtató

Az irodabuszok szükségességéről szólva rámutatott: az út menti ellenőrzésekhez szükség lehet arra, hogy a revizorok, a pénzügyőrök hozzáférjenek az adóhivatal adatbázisaihoz, miként

olykor a jegyzőkönyvek és más dokumentumok kinyomtatása is fontos lehet.