Sávos bérpótlék is jöhet vasárnap

akció árcédula bevásárlókosár ÉLELMISZER étolaj felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS hipermarket TÁRGY Budapest, 2012. február 13.
Egy vásárló megy a Tesco hipermarketben, Budapesten, az Arena Plazában.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2012. február 13. Egy vásárló megy a Tesco hipermarketben, Budapesten, az Arena Plazában. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Két forgatókönyv van terítéken a kereskedelemben dolgozók vasárnapi pótléka miatt. A Nemzetgazdasági Minisztériumban lévő mindkét javaslata túl szeretné licitálni az MSZP április 17-én benyújtott törvényjavaslatát, amely szerint mindenki, aki dolgozik vasárnap, kapjon dupla bért, vagyis 100 százalékos pótlékot. 
Vágólapra másolva!

Az egyik verzió szerint legyen több mint 100 százalék a pluszjuttatás egységesen, a másik szerint sávosan változzon a mértéke, például

délig maradjon a jelenlegi 50, utána emelkedjen 200 százalékra,

később pedig akár még magasabbra is –írja a Világgazdaság.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A vasárnapi boltzár eltörlése után a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete azonnal kiállt a vasárnapi pótlék felemelése mellett. A szakszervezeti törekvésekhez a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is csatlakozott, amely a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájával közös ajánlást fogalmazott meg a múlt héten:

  • a jelenlegi 50 helyett 100 százalékos vasárnapi pótlékot szeretnének,
  • havi két vasárnapi pihenőnapot kérnek,
  • évi legfeljebb 12 vasárnapról rendelkezhessen a munkáltató,
  • gyermeküket egyedül nevelő szülők kizárólag önkéntes alapon dolgozhassanak vasárnap.


A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége ugyanakkor nem támogatja a pótlék megemelését, szerintük a munka törvénykönyve megfelelően szabályozza a bérpótlékok nagyságát, a hosszú múltra visszatekintő 50 százalékos juttatási rendszer pedig jól működik.

A Blokkk.com szakportál elemzése szerint az 50 százalékos bérpótlék teljes költsége 25-30 milliárd forintra becsülhető a kiskereskedőknél, amit nagyjából már el is vittek az évközbeni béremelések, amire a munkaerőhiány és az óriási fluktuáció kényszerítette a cégeket.