Jövőre 5,2 milliárd juthat kárpátaljai gazdaságfejlesztésre

oktatás, nemzeti pedagógus kar, illusztráció
Kovács Erika tanárnő algebraórát tart a 11. b osztályos diákoknak a beregszászi Kossuth Lajos Középiskolában, 2011. január 24-én
Vágólapra másolva!
Nyárra várhatóak a kárpátaljai gazdaságfejlesztési program első pályázatai, amelyek prioritásai között a turizmus fejlesztése, a mezőgazdasági termelés növelése, valamint a kis- és középvállalkozások erősítése szerepel.
Vágólapra másolva!

Grezsa István, a területért felelős kormánybiztos elmondta, hogy szeptembertől megindulhatnak a kifizetések. Idén 2 milliárd forint költségvetési forrás mellé 20 milliárd forint Eximbank-hitel társul, 2017-ben a program tervezett költségvetési forrásigénye 5,2 milliárd forint.

Algebraóra a beregszászi Kossuth Lajos Középiskolában Forrás: MTI/Balázs Attila

Az Egán Ede-tervre alapozott elképzeléseket 2018-ban szeretnék befejezni, így a végleges keretösszeg 12 + 20 milliárd forint.

A kárpátaljai politikai szervezetek összefogása mellett a történelmi egyházak is stratégiai partnerei a kormánynak, ezért annak képviselői is részt vesznek a pályázatok bírálati szakaszában. Most dolgozzák ki azokat a feltételeket, amelyek jogszerűen biztosítanak lehetőséget arra, hogy minimalizálják a támogatási összegek megadóztatását Ukrajnában.