Még mindig csak vegetál a nyomtatott sajtó

Aprópénzért szorongatja a médiát a kormány, újság, újságosstand
Vágólapra másolva!
Hullámzóan teljesített a lappiac az idei első negyedévben. Miközben például a piacvezető Blikk példányszáma 120 ezer alá csökkent, addig a Bors, ha minimálisan is, de növekedni tudott 2015 végéhez képest, napi 66 725 példányra.
Vágólapra másolva!

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) legújabb adatai alapján a Világgazdaság beszámol arról, hogy az egy évvel ezelőtti 33 ezres adat után 20 ezer példány alá esett a Magyar Nemzet átlagos értékesítése, igaz, hogy 2015 utolsó negyedévéhez képest csak háromezres csökkenés következett be.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A közéleti napilapok között a piacvezető Népszabadság a tavalyi első negyedévhez képest négyezret csökkenve 38 ezer darab alá jutott, a már 11 ezer alatt járó Népszava példányszáma háromezerrel lett kevesebb 12 hónap leforgása alatt, a Nemzeti Sport jelenleg 41 ezernél jár, szintén háromezres csökkenés után.

Erősödött a Nők Lapja, amelyből idén az első három hónapban több mint 218 ezret értékesítettek hetente, egy másik női magazin, a Kiskegyed példányszáma viszont csökkent, míg a Fannyé háromezres növekedés után elérte a heti 75 600-at.

A 168 Óra példányszáma 13 500-on stagnál, a Heti Válaszé és a HVG-é csökkent, így az előbbiből 12 300-at, utóbbiból pedig 33 ezret adtak el hetente az első negyedévben.