Az online videóé a jövő: marketing-konferencia Budapesten

Barna Tamás BrandFestival
Barna Tamás BrandFestival
Vágólapra másolva!
Idén is megrendezik a nagymúltú BrandFestivalt, ahol több multinacionális cég magyarországi marketing-vezetője is betekintést nyújt munkájába, de szó esik arról is, milyen jövő vár a marketingszakmára a mindent behálózó közösségi média és az okoseszközök világában.
Vágólapra másolva!

Több mint 30 szakértő, köztük több nagy márka marketingese is részt vesz az október 29-én kezdődő BrandFestivalon, Közép-Európa egyik legjelentősebb szakmai csúcstalálkozóján.

A pr-stratégiaalkotás, márkaépítés és az értékesítési folyamatokról szóló rendezvénysorozaton

olyan előadók szólalnak fel, mint Jagodics Rita, a Kereskedelmi Marketing Trendek Kft., ügyvezető igazgatója, Nina Oswald, az Interbrand nemzetközi marketingcég ügyvezetője, valamint Barna Tamás, a Republic Group Reklámügynökség, ügyvezető igazgatója, aki egyben BrandFestival elnöke.

„Az idei évi program megalkotásakor - kifejezetten a jövőre és a perspektivikus gondolkodásra fókuszálva - egy eddiginél szélesebb megkérdezésre helyeztük a hangsúlyt, hogy valóban azokra a problémákra keressünk válaszokat, amelyek az egész szakmánkat érintik.

az idei tematika kialakítása a hazai konferencia-piacon egyedülálló módon, az ügynökségi, a tartalom-szolgáltatói és a megrendelői oldal több neves szaktekintélyének bevonásával történik – mondta Barna Tamás.

Barna Tamás, a BrandFestival elnöke a fesztivál programalkotó grémiumán Forrás: BrandFestival

Egyre nehezebb megragadni a figyelmet

A szervezők ígérete szerint a rendezvények választ keresnek többek között az alábbi kérdésekre: Hogyan javítható egy márka piaci teljesítménye? Hogyan küzdhetők le az új tömegkommunikációs trendek miatt fellépő nehézségek, mennyire használhatók ki az online eszközök, például a QR-kódok, internetes videókampányok?

Utóbbival kapcsolatban a szervezők úgy vélik, egyre nagyobb lesz a jelentősége, hiszen

- online video, 360 fokos video.” Hozzáteszik: a Cisco iparági beszámolója szerint 5 éven belül az összes internet tartalom 80%-a online video lesz. Szintén kiaknázható lehetőség van a hely-specifikus a személyre szabott márkaélményekben – írják.

A marketingcégek képviselőin kívül felszólalnak a konferencián a nagy kereskedelmi adók vezetői, köztük Ökrös Gergely, a TV2 kreatív vezetője, Pruckner Brigitta, a Viasat saját gyártású műsorokért felelős vezetője. Szintén a kereskedelmi médiát képviselik

Berki Krisztián és Ördög Nóra, akik a celebségről szóló kerekasztal-beszélgetésen vesznek részt.

Rajtuk kívül megjelenik több nagy piaci márka, például a Coca-Cola, a Pick Szalámi, a Nestlé és a Borsodi Sörgyár marketing-vezetője, vagy ügyvezetője.