Jó évkezdet a K and H Banknál

ügyfél intézi banki ügyeit a K and H Bank (K&H Bank)
Budapest, 2011. november 24. Egy ügyfél intézi banki ügyeit a K and H Bank (K&H Bank) Vigadó téri fiókjában, Budapesten. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A K&H Bankcsoport 9,3 milliárd forint adózás utáni eredménnyel zárta 2016 első negyedévét, míg 2015 első negyedévében 7 milliárd forint nyereséget könyvelt el. A K&H Bank 2015 évi 37,9 milliárd forint összegű nyereségéből teljes egészében tartalékot képez, osztalékfizetésre nem kerül sor, a következő évek hitelezési tevékenységének támogatása érdekében.
Vágólapra másolva!

A lakossági devizahitel-elszámolás folyamatos negatív hatását, amely alacsonyabb nettó kamatbevételben és állományokban mutatkozik meg, az emelkedő üzleti volumenek, a csökkenő hitelkockázati költségek, a szigorú költséggazdálkodás, valamint a bankadó csökkenése ellensúlyozta – mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója.

Éves összehasonlításban a kkv-hitelek állománya 11 százalékkal növekedett.

A K&H aktívan támogatta a kkv- és nagyvállalati ügyfeleinek növekedését. A K&H a Növekedési Hitelprogram egyik legaktívabb szereplőjeként az első szakaszban 12,4 százalékos, a második szakaszban pedig 15,9 százalékos piaci részesedést szerzett, és a harmadik szakaszban is vonzó megoldásokat kínál, mind forint, mind pedig euró-alapú beruházás finanszírozáshoz.

A K and H Bank csúcsokat döntött Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A K&H Bank 2015 évi 37,9 milliárd forint összegű nyereségéből teljes egészében

tartalékot képez, osztalékfizetésre nem kerül sor,

a következő évek hitelezési tevékenységének támogatása érdekében.

A K&H Biztosító 2016 első negyedévében 0,84 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, ami 74 millió forintos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

2016 első negyedévében a nem életbiztosítási üzletágban a bruttó díjbevétel éves összehasonlításban 24 százalékkal nőtt, míg az életbiztosítási üzletágban a kezelt vagyon 8 százalékos éves szintű emelkedést mutat. Mindez

új rekordot jelent a cég történetében, és jelentősen meghaladja a piac többi szereplője

által elért eredményeket - mondta Nik Vincke, a K&H Biztosító vezérigazgatója.