Szendvicspanel-nagyhatalom lett Magyarország

gyáravató1
Vágólapra másolva!
A teljes régiót ellátja acéltermékekkel a Swedsteel-Metecno 11,5 millió euróból épült első magyarországi gyára, de 2017-ben egy újabb egységet is nyitnak.
Vágólapra másolva!

Biatorbágyon épült a Swedsteel-Metecno első magyarországi gyára, amely a teljes kelet-közép-európai régiót ellátja trapézlemez-, szendvicspanel- és egyéb könnyűszerkezetes, tűzihorganyzott acéltermékekkel.

A gyárral 60 munkahelyet hoztak létre, de 2017-ben újabb gyáregységet nyitnak, ami még 90 embernek ad majd munkát.

Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója az átadón azt mondta, "termékeink előállításához prémium minőségű alapanyagokat használunk. Ezek ára ugyan magasabb, de a legmodernebb technológiákkal alacsonyan tudjuk tartani a gyártási költségeket, és így az árakat."

A gyárat Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója, Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára és Markus Haiden, a Metecno Csoport regionális vezetője adták át Forrás: Origo

Pana Petra, a külgazdasági tárca helyettes államtitkára arról beszélt: a kormány kiemelt figyelmet fordít a kedvező befektetői környezet kialakítására annak érdekében, hogy a hazai vállalatok fejlesztésével összhangban minél több nemzetközi cég is megtelepedjen Magyarországon.

A most átadott és a 2017-ben átadandó gyáregységek összesen 150 embernek adnak munkát Forrás: Origo

A vállalat a hazai kereskedelmi központ mellett még júniusban 16 országban export képviseleteket is nyit - Ausztriától és Romániától Szerbián és Ukrajnán át Azerbajdzsánig és Kazahsztánig. A Metecno-csoport mintegy 50 éve a szendvicspanel gyártás globális piacvezető vállalata.