A régió legnagyobb IKEA-ja épül Soroksáron

retail Horizontal The logo of IKEA is pictured outside Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. 
Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dal
The logo of IKEA is pictured outside Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dallied with Nazism in his youth, turned 90 today. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Magyarország és a régió legnagyobb IIKEA-áruháza épül Soroksáron. Az alapkőletétel és az időkapszula elhelyezésénél Marek Feltl, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője azt mondta, a cég küldetése, hogy minden nap mindenki számára egy jobb életet biztosítson.
Vágólapra másolva!

Az IKEA 26 éve van jelen a magyar piacon. Hét éve nyitották meg a budaörsi áruházat, az első magyar IIKEA-áruház az Örs vezér téren nyílt.

A soroksári áruház átadása jövő tavasszal várható,

a kék-sárga épület 34 ezer négyzetméteres lesz, és a fenntarthatóság és az energiahatékonyság szellemében épül.

Olyan az IKEA-áruház, mint egy svéd nagykövetség Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az IKEA mindent képvisel, ami Svédországban jó. A sárga és kék szín a svéd zászlót, a finom svéd ételek a svéd gasztronómiát képviselik, olyan az IKEA-áruház, mint egy nagykövetség – mondta Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete.

Ahol az IKEA megjelenik, ott hamarosan más cégek is megjelennek majd

– mondta a nagykövet.

Ha a magyarok 500 év múlva megtalálják ezt az időkapszulát, amit most elhelyezünk, akkor majd azon csodálkoznak, hogy lehet az, hogy a magyarok és svédek ilyen közel voltak egymáshoz, és hogy miért van az, hogy valaki még fasírtot is tett az időkapszulába.

„Ma kevesebb boldogabb és elégedettebb polgármester van, mint én" - mondta Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere. Soroksárnak jó hír, hogy az IKEA csökkenti a munkanélküliséget, hiszen

közel 300 ember fog itt dolgozni,

és közel ugyanennyi beszállítónak is munkát adnak, amikor majd megnyílik az áruház.

Az önkormányzatok egyre kevesebb pénzt kapnak a költségvetésből, ezért Soroksárnak nagyon fontos, hogy olyan beruházások legyenek, amik csökkentik a munkanélküliséget, és bevételi forrást is jelentenek a település számára.