A Lidl meglépte, amit sokan nem mernek

December ötödikétől a Lidl is elfogadja az Erzsébet-utalványt
Vágólapra másolva!
A kereskedelmi szektor legnagyobb mértékű béremelését hajtja végre a Lidl Magyarország. A multi 20 százalékos béremelést ad minden dolgozójának két lépcsőben. Először márciusban emelkedtek a bérek 5 százalékkal, júliustól pedig további 15 százalékos béremelést kap minden Lidl-dolgozó.
Vágólapra másolva!

Az áruházlánc a 2016-os gazdasági évben

1,2 milliárd forintot invesztál az alkalmazottak támogatásába,

ezen felül a kereskedelmi szakdolgozók bérminimumának definiálását is javasolja.

A jelenlegi bérfejlesztés a vállalat több mint 4000 munkavállalójának 90 százalékát, az értékesítésben és a logisztikai központokban dolgozókat érinti, akik július 1-jével összesen 20 százalékos fizetésemelésben részesülnek.

Mindezen felül az áruházlánc április 1-jével ingyenes egészségügyi szakellátásokat, szűrővizsgálatokat, illetve élet- és balesetbiztosítást tartalmazó, minden dolgozó számára elérhető egészségprogramot vezetett be.

20 százalékkal emelte a dolgozói bérét a Lidl Magyarország Forrás: AFP

Márciustól, a meglévő cafeteria-rendszeren felül az összes munkavállalójának kedvezményprogramot is kínál a Lidl, amelynek keretében 5–20 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a dolgozók 45 partner üzlethálózatában – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország PR-vezetője.

A Lidl 2004-ben jelent meg a magyar piacon, mára már 165 áruháza, 3 logisztikai központja és több mint 4000 dolgozója van Magyarországon. A cég különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, termékeinek közel 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.