Szijjártó nem örülne a brexitnek

A Mondi Békéscsaba Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatója
Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Az Európai Uniónak és Magyarországnak is alapvető érdeke, hogy Nagy-Britannia az unióban maradjon - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten a brit tulajdonú Mondi Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter hozzátette: mind politikai, mind gazdasági szempontból jelentős európai veszteséget okozna, ha a britek kilépnének.

Fontos szavazás

Megjegyezte, magyar szempontból azért is fontos a jövő heti népszavazás kimenetele, mert az unió jövőjével, az európai integráció leendő irányaival kapcsolatos brit álláspontot Magyarország is több szempontból osztja, kiemelve a szuverenitás, a nemzeti parlament felelősségének kérdését. Fontos, hogy ezt a gondolatvilágot képviselje egy erős szereplő is az unión belül - tette hozzá.

Szijjártó Péter Forrás: MTI/Máthé Zoltán

13 milliárdos fejlesztés

A brit tulajdonú Mondi Kft. 13 milliárd forintos beruházással 220 új munkahelyet hoz létre Békéscsabán. A csomagolóipari cég fejlesztéséhez a kormány 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.

A magyar csomagolóipar 2015-ben 510 milliárd forintos termelési értéket állított elő, ami 19 százalékos növekedés az előző évhez képest, az ágazatban már 30 százalékkal többen dolgoznak, mint tavaly.