50 milliós bírságot kapott a K&H Biztosító

ügyfél intézi banki ügyeit a K and H Bank (K&H Bank)
Budapest, 2011. november 24. Egy ügyfél intézi banki ügyeit a K and H Bank (K&H Bank) Vigadó téri fiókjában, Budapesten. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank az átfogó vizsgálat lezárásaként 20 millió forint felügyeleti és 30 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re a társaság működését érintő nem megfelelő eljárások, a biztosítási szerződések hiányos tartalmi elemei, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt.
Vágólapra másolva!

A bírság összegét nem rendkívüli súlyú jogszabálysértések, hanem a sok feltárt hiányosság és a biztosító piaci súlya határozta meg - közölte a jegybank.

A K&H Biztosító többször megszegte az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó előírásokat Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A MNB átfogó vizsgálatot végzett a biztosítónál, a társaság tevékenységét 2012. október 25-től az ellenőrzés lezárásáig áttekintve. A hatósági ellenőrzés során feltárt sok hiányosság ellenére a biztosító alapvetően jogszabályszerűen működik - hangsúlyozta tájékoztatásában a jegybank.