A fapados légitársaságok bizakodnak

Easyjet airbus A320
Vágólapra másolva!
Az easyJet tudomásul veszi a csütörtöki népszavazás eredményét, amelyen az Egyesült Királyság szavazóinak többsége az Európai Unióból való távozás mellett voksolt. A légitársaság bizakodó és abban hisz, hogy a döntés nem lesz lényeges befolyással stratégiájára, képes hosszútávon is fenntartani bevételei növekedését, és osztalékot tud fizetni részvényeseinek. A Ryanair hiába ígért óriási kedvezményeket a brexitszavazóknak, a fapados ajánlatai nem érdekelék a brit nyugdíjasokat.
Vágólapra másolva!

Az easyJet már a népszavazás előtt felkészült erre az eshetőségre is, így több olyan változatot dolgozott ki, mellyel tevékenységét valamennyi piacán tovább folytathatja.

Az easyJet első számú célja, hogy az Egyesült Királyság kormánya és az Európai Unió, illetve szabályozó szervei közötti tárgyalásokat meggyorsítsa annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság továbbra is tagja maradhasson az Egységes Légiközlekedési Piacnak.

Forrás: Flickr/Aero Icarus

Ha ezt sikerülne elérni, akkor az Európai Uniós légitársaságok továbbra is szabadon repülhetnének az Egyesült Királyságba és azon belül, illetve az egyesült királyságbeli légitársaságok is szabadon repülhetnének az uniós országokba, továbbra is alacsony árakon.

Az easyJet továbbra is biztosítani tudná utasai számára az egyszerű és megfizethető utazást,

illetve más légitársaságok is változatlan módon folytathatnák eddigi tevékenységüket. Az easyJet továbbá megvizsgál minden lehetőséget, mellyel fenn tudja tartani jelenlegi hálózatát és működését.

Tárgyalásokat sürgetnek

A légitársaság bizakodó és abban hisz, hogy egyedülálló hálózata, a digitális technológiákban elért vezető szerepe, árelőnye és anyagi biztonsága képessé teszi arra, hogy hosszútávon is fenntartsa bevételei növekedését, és osztalékot tud fizetni részvényeseinek.

Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója elmondta: „Továbbra is bízunk az easyJet üzletmodelljének erejében, illetve azon képességünkben, hogy fenn tudjuk tartani sikeres stratégiánkat és magas osztalékot fizethetünk. Ma az easyJet írásban arra kérte az Egyesült Királyság kormányát és az Európai Bizottságot, hogy sorolja előre az Egységes Légiközlekedési Piac tárgyalását, mivel az jelentős hatással van a kereskedelemre és az utasokra.”

A Ryanair hatalmas akciókat ígért Forrás: AFP

Korábban a Ryanair volt aki a brexit ellen kampányolt. A fapados azt közölte korábban, ha EU-s tagok maradnának a britek, akkor a fapados társaság az eddigi legnagyobb kiárusítása jön azoknak, akik Európában utaznának.