Milliárdos ajánlat a pápai húsgyárra

CSELEKVÉS HÉTKÖZNAPI férfiak munkában TÁRGY ÖLTÖZÉK védőruha üzem nyers hús húsfeldolgozó
Pápa, 2007. november 7. Az év végi ünnepekre készülnek a Pápai Hús Zrt-nél. A tervek szerint mintegy 320 ezer sertést vágnak le és dolgoznak fel. Termékkörük a sonkafélék, konzervek és töltelékáruk. Új fejlesztéseiket november 20-22 között a Foodapest élelmiszer-ipari szakkiállításon mutatják be. A cég 2006. december 14-től felszámolás alatt áll, ennek ellenére a fokozatos fejlesztéseknek köszönhetően a tavalyi 600 millió forintos veszteség az idén a felére csökkent és jövőre nyereséggel szeretnének zárni. MTI Fotó: Nagy Lajos
Vágólapra másolva!
Legalább egy komoly érdeklődő rámozdult a felszámolás alatt álló üzemet működtető cégcsoportra.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság az Agrárszektor.hu online szaklap értesülésére hivatkozva azt írja, hogy a felszámolás alatt álló húsipari cégcsoport vagyonelemeire 1,134 milliárd forint volt a legmagasabb ajánlat, amely a hétfőn lejáró második pályázati felhívásra érkezett.

Befutott egy milliárdos ajánlat Forrás: MTI/Nagy Lajos

A stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetek elszámolójaként a pápai cégcsoport vagyonelemeit értékesítő Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. első körben 4,5 milliárd forintra értékelte a húsüzemet, sertéstelepet, állatállományt is magában foglaló portfóliót,

de arra csupán 110 millió forintos ajánlat érkezett.

A cikk szerint a most zajló második fordulóban már csak 3,6 milliárd forint volt az irányár, a felszámoló tájékoztatása szerint pedig a két beérkezett ajánlat közül a magasabbik 1,134 milliárd forintról szól.
A húsipari cégcsoport tulajdonosi jogait gyakorló pápai önkormányzat tavaly novemberben a

döntött arról, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében megindítja a felszámolási eljárást. Ezt követően a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús Kft.-t.