Szemezgethet a NAV szégyenlistáján

kamat, hozam, kötvény, profit
bankjegy fizetési eszköz FOTÓ FOTÓTÉMA HASZNÁLATI TÁRGY húszezer forintos bankjegy papírpénz pénz TÁRGY tárgyfotó
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
Vágólapra másolva!
Másfél milliárdos az elmúlt negyedévben feltárt legnagyobb adóhiány, összesen 105 milliárd forintot keres 221 csaláson kapott magánszemélyen és cégen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Vágólapra másolva!

Nyolcszáznegyvenmillió-kétszáznegyvenhatezer-négyszázkilencvennégy forinttal tartozik az adóhivatalnak Prekuta Bálint. A Rác fürdőt felújító – és a fővárossal még mindig vitában álló – Rác Nosztalgia Kft. közvetett tulajdonosa a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak azon a feketelistáján szerepel, amelyen a legnagyobb adóhiányt felhalmozókat sorolják fel. Azokat, akiket megbüntettek csalás miatt az előző negyedévben, de a pénzt nem fizették be - írja a Vg.hu

A teljes listát egyébként itt találja>>>>>

Magánszemélyeknél legalább 10, cégeknél 100 millió forint adóhiány szükséges ahhoz, hogy a nyilvános listán közzétegyék a nevét és a címét. Prekuta Bálint esetében 417 milliós adóhiányt állapítottak meg és 423 milliós bírságot szabtak ki, amit nem fizetett be – így kerülhetett a listára.

A legnagyobb adós 2,5 milliárddal tartozik az adóhatóságnak Forrás: MTI/Oláh Tibor

A NAV negyedévente kiadott adóhiányos feketelistáját 1,5 milliárdos megállapított hiánnyal és 974 milliós bírsággal, vagyis

2,5 milliárd forintot megközelítő tartozással a miskolci Zádor-Fém Kft. vezeti.

A listán most 221-en szerepelnek, és összesen 105 milliárd forinttal tartoznak a hivatalnak. Ebből 48 milliárd a megállapított adóhiány, a többi a bírság.

Egymilliárd forintnál nagyobb összeggel 26-an tartoznak, közülük két magánszemély: a perkátai Horváth Géza Jenő esetében 767 milliós adóhiányt állapított meg a NAV, amelyre majdhogynem a legnagyobb kiszabható büntetési tételt tették rá a revizorok: csaknem 1,6 milliárd forintot.

Nem járt nála sokkal jobban a budapesti nyolcadik kerületben élő Nagy Csaba József, akinél a megállapított 517 milliós adóhiányra közel egymilliárdos büntetést szabtak ki.